10.1.19

Χωρίς θέρμανση το νοσοκομείο Αρτας - Φέρνουν κουβέρτες και θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους (εικόνες)

(Θα μοιρασθούν μερίδες ...τσίπουρο; Juan)


Καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Οι ασθενές που νοσηλεύονται αναγκάζονται να φέρνουν από το σπίτι τους θερμαντικά μέσα για να ζεσταθούν, ενώ παράλληλα προσπαθούν με οποιοδήποτε μέσο να περιορίσουν τις απώλειες θέρμανσης του κτιρίου, βάζοντας ακόμα και σεντόνια στα παράθυρα.
Μάρθας Καϊτανίδη

Κουβέρτες και θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους φέρνουν οι συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Αρτας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πολικές θερμοκρασίες, αφού το νοσοκομείο δεν έχει θέρμανση!
Την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ τα όσα βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μάλιστα αναφέρουν ότι η προμήθεια του πετρελαίου γίνεται με διαδικασίες καθημερινών αναθέσεων, ενώ η κεντρική θέρμανση όταν λειτουργεί περιορίζεται σε 10 δέκα μόλις ώρες.

Οι ασθενές που νοσηλεύονται αναγκάζονται να φέρνουν από το σπίτι τους θερμαντικά μέσα για να ζεσταθούν, ενώ παράλληλα προσπαθούν με οποιοδήποτε μέσο να περιορίσουν τις απώλειες θέρμανσης του κτιρίου, βάζοντας ακόμα και σεντόνια στα παράθυρα.

Ταυτόχρονα οι ανάγκες για ζεστό νερό στις κλινικές της νύχτα είναι μεγάλες καθώς σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων η παροχή ζεστού νερού σταματά στις 11 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς θέρμανση ήταν τα τελευταία 24ωρα και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, το προσωπικό της Μονάδας έχει μεταφέρει καλοριφέρ λαδιού σε δύο θαλάμους, περιορίζοντας την εξυπηρέτηση των ασθενών στους συγκεκριμένους χώρους. Η βλάβη, ωστόσο, αποκαταστάθηκε την Τρίτη σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.
Τι απαντά η Διοίκηση του νοσοκομείου

Αντιδρώντας στις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας Βασίλειος Μπαλάσκας, εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «μικροκομματικά παιχνίδια».

Ο ίδιος δε υποστηρίζει ότι «με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών, από τις αρχές της εβδομάδας, αναπροσαρμόστηκε το πρόγραμμα λειτουργίας της θέρμανσης, και αυξήθηκε κατά δύο (2) ώρες, φτάνοντας τις δώδεκα (12) ώρες ημερησίως».

Ιδιαίτερη έμφαση δίδει και στο ζεστό νερό, σημειώνοντας ότι είναι διαθέσιμο τις ώρες αιχμής, όπου γίνεται η καθημερινή περιποίηση των ασθενών (πρωί - απόγευμα), μέσω κεντρικής παροχής και όλο το 24ωρο μέσω ηλεκτρικών θερμοσιφώνων».

Εντούτοις αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ασθενείς φέρνουν θερμαντικά σώματα και κουβέρτες από το σπίτι τους.

Αντιθέτως, ο διοικητής του νοσοκομείου δίνει έμφαση στις «εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Νοσοκομείου, μέσω του προγράμματος European Local Energy Assistance (ELENA), με τελικό παραδοτέο το καλοκαίρι του 2019, βάσει του επίσημου χρονοδιαγράμματος του έργου».

tovima.gr