2.1.19

Οι οδηγίες Ρ.Τ.Ερντογάν στο στράτευμα (φωτό, βίντεο)

Πριν λίγο ο εκπρόσωπος του συριακού εθνικού συμβουλίου αποκάλυψε πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα δημιουργήσει μια "buffer zone" βάθους 25 μιλίων κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων ως μέρος της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί.

Για το λόγο αυτό συνεχίζεται ακόμη και τώρα η αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2A4, Μ60Τ, ΤΟΜΠ ACV-15, αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ110Α2 των 203 mm και Firtina των 155 mm, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων TRG-300 με ρουκέτες των 300 mm, βεληνεκούς 120 χλμ.
Χτες, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ με τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν από τον βωμό του Σάχη Σουλεϊμάν στα σύνορα με τη Συρία, όπου οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας περίμεναν να ακούσουν τις εντολές του αρχηγού του κράτους.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα στους Τούρκους στρατιώτες που είναι έτοιμοι για νέα επιχείρηση στην Συρία, λέγοντάς τους ότι “γράφουν ιστορία”.
Ο Ακάρ έβαλε τον Ερντογάν σε ανοιχτή ακρόαση κι εκείνος απηύθυνε τις διαταγές του:
"Συμπολεμιστές μου από τον ανώτερο μέχρι τον κατώτερο βαθμό, όλοι ξέρετε πόσο σημαντικό είναι το σημείο στο οποίο βρίσκεστε.
Ζήσαμε μια έντονη περίοδο στο Αφρίν στην Τζεράμπλους και με τον βωμό του Σάχη Σουλεϊμάν αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες.
Γράψατε ιστορία στην Αφρίν, και με τη βοήθεια του Θεού, αυτό θα γίνει και τώρα στην Ανατολική Συρία" είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης.
Οδηγίες έστειλαν επίσης ο Αρχηγός του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Γιάσερ Γκουλέρ, ως και οι Αρχηγοί των Κλάδων oι οποίοι παρευρέθηκαν στην αρχηγείο που έχει στηθεί για την επικείμενη τουρκική επιχείρηση.

pronews