22.1.19

Τεθωρακισμένα οχήματα στη Θράκη, χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, για την Τουρκία!!!


 Καμία αντίδραση από την "κυβέρνησή" μας...

Αυτή δεν  θα έπρεπε να λέγεται "Ευρωπαϊκή Ένωση"
 αλλά Τουρκο-ευρωπαϊκήΈνωση"
Οπλίζουν τους Τούρκους εναντίον μας!!!
Efenpress

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής αμυντικής ιστοσελίδας «DEFENCE AND TECHNOLOGY» η τουρκική Katmerciler ξεκίνησε την παραγωγή των τεθωρακισμένων οχημάτων Hizir, στην έκδοση επιτήρησης συνόρων. Τα οχήματα προορίζονται για τον Τουρκικό Στρατό και αναμένεται να παραδοθούν σύντομα.

Το ενδιαφέρον την υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα οχήματα θα αναπτυχθούν στη Θράκη, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, υποτίθεται για την προστασία των συνόρων και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ενώ το πρόγραμμα χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Εφόσον η ΕΕ μπορεί και χρηματοδοτεί την Τουρκία για τέτοια προγράμματα και μάλιστα χρηματοδοτεί την παραγωγή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας (αν και κανονικά δεν θα έπρεπε), εμείς γιατί δεν έχουμε κάνει χρήση αντίστοιχου προγράμματος για την απόκτηση οχημάτων επιτήρηση των δικών μας χερσαίων συνόρων, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στα βόρεια σύνορα (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία);
Επιστρέφοντας στο τουρκικό πρόγραμμα, το Hizir (4 x 4), σχεδίασης και ανάπτυξης της Katmerciler, είναι όχημα κατηγορίας MRAP (Mini-Resistance Armor Protected) σχεδιασμένο για την ασφαλή μεταφορά προσωπικού και για επιχειρήσεις εσωτερικής ασφαλείας. Το όχημα ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια της έκθεσης αμυντικής συστημάτων «High Tech Port 2016», το Νοέμβριο του 2016.
Σύμφωνα με την Katmercielr, το Hizir μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές διαμορφώσεις και εκδόσεις όπως διοίκησης και ελέγχου, εντοπισμού χημικών και βιολογικών ουσιών, φορέας όπλων (πολυβόλα, αντιαρματικά κ.ά.), διακομιδής τραυματιών και ασθενών, ασφάλειας συνόρων, αναγνώρισης κ.ά. Στην βασική του έκδοση (μεταφοράς προσωπικού) το όχημα ενσωματώνει έναν τηλεχειριζόμενο πύργο μάχης, ο οποίος μπορεί να εφοδιαστεί με ένα πολυβόλο των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών ή με έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών.
Το Hizir μπορεί να μεταφέρει συνολικά εννέα (9) άτομα (τον οδηγό και τον διοικητή μπροστά και μια ομάδα επτά στρατιωτών στη καμπίνα). Είναι εφοδιασμένο με κινητήρα της Cummins, έξι κυλίνδρων, 8.900 κυβικών εκατοστών, συνολικής ισχύος 400 ίππων στις 2.100 στροφές το λεπτό. Επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα και εμβέλεια 700 χιλιόμετρα.
Στην έκδοση επιτήρησης συνόρων ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι της Aselsan και αποτελείται από: Ακουστικό σύστημα εντοπισμού πυρών, ραντάρ επιτήρησης εδάφους και ηλεκτροπτικό αισθητήρα.
https://defencereview.gr