5.1.19

Ο Αυτιάς “ξύπνησε” το κράτος, και βοήθησε Έλληνες “αποκλεισμένους” στη Ρουμανία


Του Μανώλη Κομνηνού
 Μια από τις καλύτερες στιγμές της γνώρισε η δημοσιογραφία, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αυτιά, το πρωί του Σαββάτου, καθώς με την επιμονή και την παρέμβασή του, ο δημοφιλής παρουσιαστής “ξύπνησε” το κράτος, και βοήθησε Έλληνες οι οποίοι είχαν… αποκλειστεί στη Ρουμανία.

Από τις 02.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γιώργος Αυτιάς έλαβε στο μέιλ του μήνυμα από Έλληνες οι οποίοι επέστρεφαν από το Λονδίνο, αλλά το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε στη μακρινή Τιμισοάρα της Ρουμανίας, λόγω των καιρικών προβλημάτων στη Θεσσαλονίκη.
Η ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν ήταν μεγάλη και πολύωρη, κάποιοι ξεκίνησαν να επιστρέφουν στην Ελλάδα, με πούλμαν που… δεν είχαν θέρμανση, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι, και με την παρέμβαση του Γιώργου Αυτιά, ο οποίος αφιέρωσε εκτενείς και απευθείας παρεμβάσεις, μέσω της εκπομπής “Καλημέρα” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, κινητοποιήθηκαν οι αρχές.
Μετά την παρέμβαση του Γιώργου Αυτιά, ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επικοινώνησε με την εταιρεία “Aegean”, και ζήτησε να σταλεί αεροπλάνο για να φέρει τους Έλληνες στην πατρίδα.
Τα σχετικά νέα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό, με τους “αποκλεισμένους” συμπατριώτες μας να αποδίδουν τα εύσημα στον Γιώργο Αυτιά και να τον ευχαριστούν, επισημαίνοντας ότι, χωρίς εκείνον δεν θα είχε καταστεί εφικτή η λήξη της ταλαιπωρίας τους.
http://ysterografa.gr