16.1.19

Η ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑ

Φίλες και φίλοι,
Χρόνια  σας Πολλά.
Κατά τo έτος που τελείωσε προσφάτως,   εκφράσθηκαν πολλές απόψεις για το εθνικό  ζήτημα που ενδιαφέρει και ανησυχεί σχεδόν  όλους εμάς τους Ελληνες, πλην…
Η  αλήθεια  για το μείζον εθνικό  μας θέμα, έχει πολλές  εκφάνσεις. Ορισμένες όψεις , εκτίθενται παρακάτω, όπως είδαν  το φώς της δημοσιότητος .
Το κρατίδιο των  Σκοπίων ή Νοτιοσλαβία  , ουδέποτε θα γίνει αποδεκτό  στην συνείδηση των Ελλήνων ως  Μακεδονία ή παράγωγό του, διότι το όνομα  αυτής, αποτελεί μέρος της εθνικής μας συνειδήσεως  τουλάχιστον από το 11οο π.χ. με την κάθοδο των Δωριέων.

Η Μακεδονία  έχει τιμηθεί από  τους προγόνους μας  με αγώνες, θυσίες, γλώσσα, πολιτισμό και θρησκεία. Οι  πρόγονοί μας ήταν ελληνικό δωρικό φύλλο. Ο σλαβικός και αλβανικός λαός  των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό και το όνομα της Μακεδονίας, είπε ο Μητροπολίτης  Φιλίππων Στέφανος.
Ο  νοτιοσλάβος  πρόεδρος Ιβανώφ ,  το καλοκαίρι του 2018,  ανέφερε ότι, «οι Ελληνες προσβάλλουν  την 27ετή μας ιστορία».
Δεν υφίστανται  μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Είναι ελληνικές από το 1100 πχ  και έτσι θα παραμείνουν. Η ιστορία γράφεται μία φορά.
Εμείς είμεθα Μακεδόνες  και οι άλλοι είναι Σλάβοι και Αλβανοί.
Ο πολιτικός  Παναγιώτης Κανελλόπουλος ονομάζει  στα κείμενά του , τον Μακεδονικό Αγώνα  «αναμέτρηση συνειδήσεων». Αναμετρήθηκε τότε η ελληνικότητα με τον  βουλγαρισμό και νίκησε η ελληνικότητα.
Ο στρατηγός  Κωσταράκος μας  τονίζει ότι , « ο αγώνας για την δική μας ελληνική μακεδονική  ταυτότητα πρέπει να εντατικοποιηθεί. Καμμία αλλαγή ονόματος ή εγκαταστάσεων  ή επιχειρήσεων. Αλέξανδρος, Μακεδονία, Φίλιππος, Βεργίνα, Αιγές, Αριστοτέλης, Παύλος Μελάς,  Τέλος Αγρας, Μακεδονικός Αγών, Βάλτος, όλα αυτά τα δικά μας για τα οποία είμαστε υπερήφανοι, πρέπει να είναι και να παραμείνουν συνέχεια στο προσκήνιο. Στην πρώτη γραμμή της εθνικής μας δραστηριότητος, επικοινωνιακής πολιτικής και διεθνούς προβολής σε όλους τους χώρους».
Η σημερινή «κυβερνώσα» αριστερά είχε συμφωνήσει να δώσει στους Σλάβους  το « Δημοκρατία του Ιλιντεν», που αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού. Δεν γνώριζαν, αλλά μετά έμαθαν. Οι  σλάβοι και αλβανοί της Νοτιοσλαβίας με την στήριξη Αμερικανών και Γερμανών θέλουν τον όρο Μακεδονία ξένο ως  προς την ελληνικότητά του. Με την λαθρομετανάστευση και στοχευμένο εθνικισμό, επιθυμούν να κάνουν εμάς τους  Ελληνες Μακεδόνες μειονότητα σε μια διεθνοποιημένη πολυφυλετική Μακεδονία, όπου θα εξυπηρετεί τα στρατηγικά – εμπορικά συμφέροντά τους.
Επίσης οι  νοτιοσλάβοι  και αλβανοί βόρειοι  γείτονές μας από το 2008 επιθυμούσαν   «βόρεια Μακεδονία» , γλώσσα και εθνότητα. Τώρα τους δόθηκαν  όλα και με το παραπάνω από την παρούσα κυβέρνηση, όπως προκύπτει από  διαβαθμισμένο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας των Σκοπίων του έτους 2008.
Η ιθαγένεια και  υπηκοότητα είναι ταυτόσημες έννοιες.  Όμως η εθνικότητα είναι διαφορετική έννοια. Είναι η σχέση του ατόμου με τον πολιτισμό, τις ηθικές αξίες , τα ήθη και τα έθιμα του  τόπου από τον οποίο προέρχεται. Είναι έγκλημα τραγικό να δίνεις στον ανύπαρκτο πολυφυλετικό λαό της νοτίου άλλοτε γιουγκοσλαβίας,   ένδοξη ιστορική εθνικότητα. ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Ο λαός μας  λέει όχι στην εθνική ταπείνωση, ναι στην δημιουργική αξιοποποίηση  των παραδόσεών μας. Η εθνική μας ταυτότητα αποτελεί θεμέλιο της υπάρξεώς μας.
Αν αυτός που σου πήρε δέκα και σου επιστρέφει το ένα, απλώς θέλει να του δώσεις μία ακόμη ευκαιρία να σου πάρει άλλα δέκα (Αρκάς).
Το ΝΑΤΟ  δημιουργήθηκε  , μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, για  να βάλει την Αμερική μέσα, την Ρωσία έξω και την Γερμανία κάτω, είπε ευρωπαίος αξιωματούχος.
Οι  σλαβο αλβανοί κάτοικοι των Σκοπίων δεν έχουν  ούτε παλιά ούτε νέα ιστορία. Δεν έχουν ιστορία. Αυτοί εμφανίσθηκαν στην περιοχή περί τον 8ο αιώνα μ. χ.  ενώ οι Μακεδόνες  πρόγονοί μας , ήταν εδώ από  1100 πχ , μιλούσαν ελληνικά και λάτρευαν  τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. Το όλο ζήτημα δημιούργησε ο Τίτο μετά την λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, άρθρο της  bormba , επισήμου οργάνου του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας , στις 21/6/1945.
Ο Βούλγαρος καθηγητής  Μποζιντάρ Dimitrov είπε , «Εδώ  και 70 χρόνια οι παγκόσμιες και βουλγαρικές  σλαβικές μελέτες λένε ότι δεν υπάρχει μακεδονική  γλώσσα».
Η συμφωνία των  Πρεσπών είναι τόσο κακή, που δεν επιδέχεται καμία διόρθωση και καμία διευκρίνιση. Η συμφωνία αυτή αναγνωρίζει μακεδονική  οντότητα και γλώσσα. Αφού τους δόθηκε το όνομα Βόρειος Μακεδονία» γιατί δεν ονοματίζουν την γλώσσα και υπηκοότητα τους «Βορειομακεδονική» ; Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία που να ορίζει  ποια γλώσσα ομιλεί το ένα από τα δύο κράτη. Η κύρωση της συμφωνίας αναγνωρίζει «μακεδονική» μειονότητα στην χώρα μας . Με την υπάρχουσα μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη η πατρίδα μας αντέχει και ακόμη μία ;   Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να πετάξουν το ταχύτερο δυνατόν την συμφωνία των Πρεσπών στο καλάθι των αχρήστων, ενώ στην επομένη απόπειρα επιλύσεως του προβλήματος με τους Σλαβοαλβανούς των Σκοπίων θα πρέπει να λάβουν  υπόψιν τους την Ιστορία, την γεωγραφία και την βούληση του κυρίαρχου λαού.
Γράφουν οι   νοτιοσλάβοι στα εκπαιδευτικά τους βιβλία ότι,  «οι «Μακεδόνες « συγκροτούν το μακεδονικό έθνος,  τμήμα του οποίου διαβιώνει και στα γειτονικά κράτη της  Βουλγαρίας (Πιρίν) και της Ελλάδος (Αιγαίου). Ειδικώτερα στην  Μακεδονία του Αιγαίου κατοικούν 360.000 «μακεδόνες», στους οποίους ασκείται αφομοιωτική πολιτική. Οι μακεδόνες δεν ήταν  Ελληνες , αλλά φιλέλληνες που υιοθέτησαν τον Ελληνικό πολιτισμό μέσω επαφών τους με τους Ελληνες».
Η πλευρά των Σκοπίων έχει υποβάλει τις εξής προτάσεις, ζητώντας να ,  
Α. να  διαχωρισθεί   η αρχαία Μακεδονία από την Ελληνική Ιστορία
Β. να αναγνωρισθεί η «μακεδονική» ταυτότητα των Κυρίλλου και Μεθοδίου από την Θεσσαλονίκη, που έγιναν οι απόστολοι των Ρώσων και άλλων Σλαβικών λαών
Γ. να αναγνωρισθεί ως ιστορική κληρονομιά των Σκοπίων η ένδοξη Μακεδονική δυναστεία του Βυζαντίου
Δ. να αναγνωρισθεί  ως «Μακεδονική» επανάσταση  δηλαδή σλαβο-σκοπιανή η ελληνική επανάσταση του  1821.
Η  Ορθόδοξη  Εκκλησία και η ελληνική  μας γλώσσα είναι άρρηκτα δεμένες  μεταξύ τους. Η Ορθοδοξία ως Αποκάλυψη του αληθινού Θεού αξιοποίησε το  γλωσσικό και εννοιολογικό πλούτο της ενιαίας ελληνικής και χρησιμοποίησε διάφορες μορφές  της (αττική, ελληνιστική, κοινή, καθαρεύουσα , δημοτική κλπ) για να εκφράσει τα δόγματα της Πίστεως, να καταγράψει τον επίγειο βίο και την διδασκαλία του Χριστού, να υμνήσει τον Θεό μέσω της Θείας Λειτουργίας και της Υμνογραφίας και να κατηχήσει τον λαό ( Κων. Χολέβας).
Ατυχώς στις ημέρες μας πολιτικοί «νάνοι»,   ως μη Ελληνες ενεργούντες, αμαυρώνουν προδοτικά  την ελληνική ιστορία έναντι αργυρίων, υπογράφοντας  την βλαπτική για εμάς συμφωνία των Πρεσπών. Ετσι  υπηρετούν την γεωστρατηγική πολιτική των ΗΠΑ και της Γερμανίας στα Βαλκάνια και άλλα συμφέροντα. Σίγουρα όχι  τα εθνικά μας.
Οποιος   αγαπά την Πατρίδα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό , το Ελληνικό Εθνος  οφείλει να διαπραγματευθεί ουσιαστικά, ώστε η χώρα μας να έχει  εθνικά και οικονομικά οφέλη. Η αντίσταση και η επωφελής διαπραγμάτευση αποτελούν αρετές  ηγετών με αξίες και ιδανικά, ενώ η δουλεία και η ήττα είναι συνώνυμα της προδοσίας αργυρωνήτων «διαπραγματευτών».
Προσφάτως η  κυβέρνηση με περισσή προθυμία ,  ψήφισε στο Μαρακές το σύμφωνο μετανάστευσης που βλάπτει απολύτως τα εθνικά μας συμφέροντα. Πολλές χώρες  αρνήθηκαν να το ψηφίσουν, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, Ιταλία, Ισραήλ, Βουλγαρία και άλλες.
Ο Βούλγαρος υπουργός αμύνης  προσφάτως διετράνωσε ότι, « δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει. Τα  Σκόπια να σταματήσουν την παραχάραξη της ιστορίας … η Βουλγαρία δεν θα επιτρέψει την γλώσσα που αυτοί  θέλουν ως επίσημη στην Ευρωπαική Ενωση …δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμό με την ιστορία μας…».
Αναγνωρίσθηκε επισήμως  από την παρούσα κυβέρνηση  στις Πρέσπες υπέρ των Σκοπίων η  βουλγαροσλαβική τους γλώσσα ως «μακεδονική». Αυτή η πράξη συνιστά  ιδιοποίηση και σφετερισμό ενός δικού μας εθνικού ονόματος για μια γλώσσα  που είναι σλαβική.
Εφόσον κυρωθεί η σύμβαση , υπάρχει  κίνδυνος να μεταβληθεί και να προσβληθεί  η εθνική πολιτιστική μας κληρονομιά, να υποστεί βλάβη το  κρατικό συμφέρον της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς επίσης η ιστορική  μνήμη και η συνείδηση των πολιτών.
Σε τελική αναφορά το ζητούμενο δεν είναι τι ζητούν οι Σλάβοι και Αλβανοί, αλλά πως  αισθανόμαστε εμείς οι κάτοικοι της Ελληνικής Μακεδονίας. Εμείς είμαστε Ελληνες Μακεδόνες και ουδείς θα μπορέσει ούτε  να παραχαράξει την ιστορία ούτε να αλλοιώσει την συλλογική μας ταυτότητα, έγραψε ο Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής.
Η βάση του ζητήματος είναι ότι,  το όλο ιδεολογικό οικοδόμημα του γειτονικού κράτους στηρίζεται στον μύθο, στην πλαστογράφηση της Ιστορίας και  στην κατασκευή ενός έθνους από τον κομμουνιστή Τίτο σε βάρος της Ελλάδος, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ατυχώς για εμάς η  διεθνιστική ιδεοληψία των νυν κυβερνώντων οδήγησε στην αναγνώριση μιας εθνότητος που κατασκευάσθηκε το 1944 από ένα αντιδημοκρατικό   κομμουνιστικό καθεστώς. Από το χρονικό σημείο, έτος 2018, που η κυβερνώσα αριστερά έδωσε τον όρο «μακεδονική» για την γλώσσα και εθνότητα, τότε το όνομα «Βόρεια»  Μακεδονία αποδυναμώνεται και στην πράξη ακυρώνεται. Ο νοτιοσλάβος πρωθυπουργός κατά την υπογραφή της συνθήκης στα ελληνικά σύνορα ανέφερε ενώπιον πάντων , «εμείς  οι Μακεδόνες» και εσείς οι Ελληνες. Κερδίσαμε την μακεδονική γλώσσα , χρήση του όρου Μακεδονία και την διατήρηση της μακεδονικής ταυτότητος. Τα ανωτέρω αποδέχθηκε η Ελλάδα». Ουδείς ψέλλισε κάτι…
Η κύρωση της συμφωνίας των  Πρεσπών συνιστά εθνικό έγκλημα. Μόνο το 5,9 % των Βορειοελλαδιτών εγκρίνει την βλαπτική αυτή  συμφωνία . Το 85% των πολιτών την απορρίπτει ως εθνικά επιζήμια.
«Μας κυβερνούν αυτοί που δεν αγάπησαν τον  Μέγα Αλέξανδρο , τον Παύλο Μελά και δεν ένιωσαν την ορθοδοξία σαν κομμάτι της εθνικής τους ταυτότητος. Οι άνθρωποι  του συριζα υπερφορολόγησαν την μεσαία τάξη και υπονόμευσαν το μέλλον της χώρας μας. Εχουν διεθνιστική αντίληψη», Αντ.Σαμαράς.
Η  Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε,  « ο Τσίπρας αν μπορούσε , δεν θα έκανε ποτέ εκλογές. Η συμφωνία των  Πρεσπών συνιστά εθνική προδοσία , διότι εκχωρεί κομμάτι της ιστορίας και μέρος της Πατρίδος  μας, δίνεις όνομα δίνεις έδαφος… ».
Η Αλεξάνδρα  Ιωαννίδου , μέλος της επιτροπής  για τα σκοπιανά εκπαιδευτικά βιβλία ίσως  … και τα ελληνικά είπε, « είναι φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική. Οι Μακεδόνες ήταν ξεχωριστό έθνος με ξεχωριστή γλώσσα». Ποια;
O  Τοntor  Petrov , σλάβος καθηγητής της ιστορίας  ανέφερε, «μόλις η Ελλάδα κυρώσει την σύμβαση,  θα ζητήσουμε αποζημιώσεις τριών δισεκατομμυρίων ευρώ  από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης , διότι οι Ελληνες κατέχουν  τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου και για την γενοκτονία κατά του μακεδονικού λαού καθώς και για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων και αρχαιολογικών θησαυρών από τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912 -13 μέχρι σήμερα… ο διωγμός 100.000 «Μακεδόνων»  την περίοδο 1947-49 ήταν μια ξεκάθαρη πράξη γενοκτονίας».
Ο Γκλιγκόροφ ,  πρώην νοτιοσλάβος  πρόεδρος έλεγε το 1998  ότι, « οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν στις τάξεις του Ελληνικού Λαικού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) και οι οικογένειές τους δεν ήταν Ελληνες  αλλά «Μακεδόνες…» Ηταν αυτοί που σήκωσαν τα όπλα κατά του εθνικού στρατού.
Ο  νυν  πρωθυπουργός  είπε « είναι πατριωτική η  συμφωνία των Πρεσπών, είναι ακροδεξιοί  όσοι διαμαρτύρονται…»
Ατυχώς βιώνουμε τον υποβιβασμό και την ταπείνωση να αποφασίζουν για την ιστορική μας ύπαρξη ορισμένοι κομμουνιστές και λίγοι σλάβοι και αλβανοί. Ότι  γράφτηκε με αίμα αυτοί το διέγραψαν με την πέννα.
Ο Nicolas Hammond διάσημος ιστορικός είπε,  « η αναγνώριση της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως Μακεδονίας συνιστά βιασμό της ιστορικής αληθείας».
Ο ιστορικός Πολύβιος,  έγραφε πολλούς αιώνες πριν ότι,  «γαρ αιεί ποτ’ αν εν μεγάλοις  κινδύνοις τα κατά τους Ελληνας, ει μη Μακεδόνας  είχομεν πρόφραγμα», δηλαδή θα διατρέχαμε μεγάλο κίνδυνο εμείς οι  Ελληνες αν δεν είχαμε τους Μακεδόνες ως πρόφραγμα, δηλαδή προστασία.
Ο αναγνώστης  δύναται να αναζητήσει το  εξαιρετικό πόνημα του Γιάννη Μαρίνου, δημοσιογράφου  από τον οικονομικό ταχυδρόμο της 28 Ιανουαρίου 1993 με θέμα,  «το Σλαβομακεδονικό και το ΚΚΕ». Μας διδάσκει πολλά.
Ο Μητροπολίτης  Μεσογαίας Νικόλαος  μας προτρέπει, « η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν… οφείλουμε να μεταμορφώσουμε ξανά την Ελλάδα σε  πατρίδα μας, την ιστορία της σε ταυτότητα μας, τα παραδείγματα των προγόνων μας σε βιώματα μας και να επιστρέψουμε από τον ασύνετο νεοπλουτισμό στην  αξιοπρεπή λιτότητα και ολιγάρκεια, από τις υποτελικές υποχωρήσεις στον ηρωισμό και από τον παγκόσμιο διασυρμό στην εθνική υπερηφάνεια και τον πανθομολογούμενο θαυμασμό…»
Ο Οδυσσέας Ελύτης άφησε παρακαταθήκη,  « το μόνο όνομα με τον όρο Μακεδονία που είναι αποδεκτό για τα Σκόπια είναι Ψευδομακεδονία».
Ο   Σαράντος  Καργάκος, μακαριστός , με τεράστια  προσφορά στο Εθνος μας έγραψε, «τρομερή συμφορά  έρχεται εάν η Ελλάς επιτρέψει στα Σκόπια να κλέψουν το όνομα Μακεδονία».
Ο  στρατηγός  Μακρυγιάννης  άφησε παρακαταθήκη,  « να μην αφήσουμε να γίνει η Πατρίδα  μας παλιοψάθα των εθνών».
Ο  πικραμένος  και πολύ προδομένος  λαός μας καλείται να διχαστεί βαθιά  με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, που συνιστά και τον αληθινό σκοπό  της συμφωνίας των Πρεσπών. Ανησυχούμε ότι θα υπάρξει ένταση των παθών που θα αναζωπυρώσει  η προσπάθεια των κυβερνώντων να επικυρώσουν την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών. Οι κυβερνώντες και οι  συνεργοί τους δεν κατανοούν ούτε την Ιστορία αλλά ούτε την ερμηνεία και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
Ο Δήμος Βεροίας,  «ότι γράφτηκε με αίμα δεν ξεγράφεται με ψέμα».
Ο  Σεφέρης  μας είπε,  « να νοσταλγείς τον τόπο σου ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό… μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε, υποταχτήκαμε  και βρήκαμε την στάχτη».
Εμείς οι  Ελληνες Μακεδόνες επιθυμούμε  συνεργασία και σύμπραξη με τους  γειτονικούς λαούς στον δρόμο της ειρήνης και της προόδου. Όμως δεν δεχόμαστε την αρπαγή της εθνικής μας ταυτότητος από κανένα.
Τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου  δεν έχουν το δικαίωμα να αγνοούν την βούληση του λαού μας, που πραγματοποίησε  παλλαικά συλλαλητήρια , καταδικάζοντας τις επόμενες γενιές σε μερική απώλεια της εθνικής  τους μνήμης και ταυτότητος.
Εμείς οι  Ελληνες Μακεδόνες  οφείλουμε να συνεχίσουμε την  αγωνιστική προσπάθειά μας μέχρι  την πλήρη αναγνώριση των εθνικών μας δικαίων, για όσο χρόνο και με όποιο κόπο απαιτηθεί .
Ο Ελληνισμός  συνιστά πολιτισμό , που αποτελεί  δώρο προς την ανθρωπότητα εναντίον κάθε  βαρβαρότητος που αδιαφορεί και ισοπεδώνει την  ιστορία.
H   Mακεδονία   είναι Ελλάς.  Δεν εκχωρείται, δεν πωλείται, δεν χαρίζεται.
Σας εύχομαι Καλή Χρονιά.
Γεώργιος Σ.Πουρνάρης