6.1.19

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Καμμένος προανήγγειλε ανένδοτο και συγκαλεί Κοινοβουλευτική Ομάδα για το Σκοπιανό

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, όταν θα ξεκινά η τελική ψηφοφορία στα Σκόπια, οι ΑΝΕΛ αποφασίζουν την έξοδό τους από την κυβέρνηση - Αυτοί αποστασία, εμείς ανένδοτο, δεν θα αποδεχθώ τετελεσμένα για το εθνικό θέμα, έγραψε ο Καμμένος - Αποκάλεσε «ολετήρα της χώρας και της κυβέρνησης» τον Νίκο Κοτζιά

Αφού το απόγευμα του Σαββάτου ο Πάνος Καμμένος ξέσπασε στο τουίτερ αποκαλώντας τον Νίκο Κοτζιά «ολετήρα της κυβέρνησης και της χώρας», χρέωσε στον τέως υπουργό Εξωτερικών προσπάθεια αποστασίας και προανήγγειλε ανένδοτο, το βράδυ κλιμάκωσε την τακτική του συγκαλώντας... το πολεμικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που στα Σκόπια θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής διαδικασίας για τη μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με έναν προφανή συμβολισμό που μπορεί να κρύβει και την απόφασή του να υλοποιήσει την απειλή της παραίτησης από τον υπουργικό θώκο.     

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στέλνει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών και προειδοποιεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εκβιάζονται, δεν απειλούνται και δεν εξαγοράζονται. «Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία» σημειώνει στο «τιτίβισμά» του ο Πάνος Καμμένος χωρίς να κατονομάζει ποιον εννοεί. Ωστόσο, η σημερινή επίθεσή του αυτή σε πολιτικό πρόσωπο που αποκαλεί «ολετήρα» της χώρας και της κυβέρνησης συμπίπτει χρονικά με συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην οποία υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του.

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς» είπε ο κ. Κοτζιάς στη σημερινή παρέμβασή του. Όπως φαίνεται, η τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» εξελήφθη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σαν παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε αποστασία αφού κατάφερε να πετύχει τη μεταστροφή κάποιων βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Ελληνες οι οποίοι τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποστασιοποιούμενοι από τη γραμμή του υπουργού Άμυνας. 
Όπως είναι προφανές, πάνω στο εύρημα της νέας αποστασίας -την οποία ήδη χρεώνει στον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο θεωρεί εμπνευστή της Συμφωνίας των Πρεσπών- ο Πάνος Καμμένος θα στηρίξει όλη την πολιτική του τακτική με τη οποία έχει προειδοποιήσει ότι τελικώς θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση. 

Δείτε την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου:

Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος :
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ

256 people are talking about this

Εκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ την ΤετάρτηΣε μια κίνηση προφανούς συμβολισμού, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, την ημέρα που ξεκινά η τελική διαδικασία της έγκρισης των συνταγματικών τροποποιήσεων για τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» Την ίδια ημέρα στην Αθήνα, ο κ. Καμμένος αναμένεται να επαναλάβει τις απόψεις του για το Σκοπιανό τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί με κάποιες φήμες που κυκλοφορούν ήδη να τον εμφανίζουν έτοιμο να κάνει πράξη την απειλή του άμεσα.
anel_mesa
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή». 

Η αγωνία Καμμένου για το Σκοπιανό


Τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός του συμπολιτευόμενου κόμματος των ΑΝΕΛ στέλνει αλλεπάλληλα μηνύματα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύπτοντας την αγωνία του για τις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το Σκοπιανό. 

«Επειδή πολλά ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μία συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών η οποία επιφέρει μία αμφισβητούμενη λύση στο θέμα των Σκοπίων, δεν μπορεί να περάσει με σοφιστείες και εφευρήματα» έγραφε ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις του κ. Καμμένου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, με μια κοινοβουλευτική ομάδα επτά βουλευτών, είναι ανήσυχος μπροστά στο ενδεχόμενο κάποιοι από τους βουλευτές του να αποσκιρτήσουν και την κρίσιμη ώρα που θα έρθει στη Βουλή προς έγκριση η συμφωνία των Πρεσπών να αποστασιοποιηθούν από την κομματική γραμμή του και να στοιχηθούν πίσω από το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν του πολιτικού κόστους που θα έχει η επισημοποίηση της άποψης ότι ο κ. Καμμένος δεν ελέγχει το κόμμα του, πιθανή διαφοροποίηση των βουλευτών Θανάση Παπαχριστοπούλου, Ελενας Κουντουρά και Κώστα Ζουράρη -οι οποίοι εμφανίζονται να φλερτάρουν με το «ναι» στη Βόρεια Μακεδονία- μπορεί να προκαλέσει τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Σήμερα το κόμμα Καμμένου έχει επτά βουλευτές στη Βουλή (συμπεριλαμβάνεται ο υπουργός Άμυνας) οπότε αν χάσει τρεις βουλευτές ο υπουργός Άμυνας θα μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ακόμη κι αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και παραιτηθεί παραδίδοντας την έδρα του, πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ ο οποίος επίσης έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών (γεγονός που οδήγησε τον κ. Καμμένο να τον διαγράψει και μετά να τον... ξεπαραιτήσει) οπότε ο υπουργός Άμυνας είναι σε... αναμμένα κάρβουνα.

Το πολιτικό άγχος του προέδρου των ΑΝΕΛ αποτυπώνεται και σε άλλη μία σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας olympia.gr, που αποτυπώνει με καθαρότητα τις σκέψεις του υπουργού Άμυνας. Στο ρεπορτάζ αυτό, χρησιμοποιώντας τακτική μαστίγιου και καρότου ο Πάνος επιτίθεται σκληρά στο «ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ» και αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει μπροστά του ακόμη 30 χρόνια πρωταγωνιστικού πολιτικού ρόλου».

«Εξ ου και η πρεμούρα να εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα την ταχύτατη έλευση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, για να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με τον κυβερνητικό τους εταίρο. Ποιοι είναι όμως αυτοί που θέλουν να μολύνουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον ιό του ΠΑΣΟΚ; Και για ποιο λόγο θέλουν να το κάνουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι θα καταστρέψουν έναν πολιτικό που έχει μπροστά του 30 χρόνια πρωταγωνιστικού πολιτικού ρόλου;» έγραψε το olympia που ευθυγραμμίζεται με τον Πάνο Καμμένο.

Τσίπρας: Ο Καμμένος το έχει πάρει απόφαση

«Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» παρατήρησε ο πρωθυπουργός την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα περισσότερα ερωτήματα των δημοσιογράφων είχαν να κάνουν με το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών. «Ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί, όχι εμείς» αντέτειναν οι ρεπόρτερς που βρίσκονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο. «Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση» αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.

protothema