16.1.19

Περίεργη κινητοποίηση από την ΕΛΑΣ: Έγγραφο μιλά για φόβο «εκδήλωσης σοβαρού επεισοδίου» στη Βουλή!

Περίεργο έγγραφο της ΕΛΑΣ μιλά για φόβο εκδήλωσης σοβαρού επεισοδίου σήμερα στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» η ΕΛΑΣ ‘βρίσκεται σε κατάσταση «υψηλής επικινδυνότητας» με τον φόβο «ένοπλης επίθεσης»(!) ή άλλου «ακραίου περιστατικού» στην διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση!
Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο μέχρι και στον … Εθνικό Κήπο.
Ανάμεσα σε αυτά προβλέπεται να κυκλοφορούν αστυνομικοί με πολιτικά, να τοποθετηθούν επιπλέον διμοιρίες των ΥΜΕΤ, αλλά και να υπάρχει μονίμως πυροσβεστικό όχημα στο προαύλιο της Βουλής.
Όμως παραμένει άγνωστο αν αυτή η γενική επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ. για την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης βασίζεται σε συγκεκριμένες πληροφορίες κι ύστερα από απειλητικά μηνύματα που στάλθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα ή γίνεται για προληπτικούς λόγους αλλά και στα πλαίσια δημιουργίας εντυπώσεων.
Η σχετική εντολή για την επιφυλακή της ΕΛΑΣ δόθηκε με έγγραφο της 14ης Ιανουαρίου 2019 με το οποίο, όπως αναφέρεται,
«αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας κι αστυνόμευσης πέριξ των Προεδρικού Μεγάρου, Μεγάρου Μαξίμου και Μεγάρου Βουλής των Ελλήνων σε υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας κι εν όψει της επικείμενης συζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Γι αυτό τον λόγο παρακαλούμε όπως προβείτε στην εκδήλωση των ενεργειών αρμοδιότητας επί 24ωρου βάσης προς ενίσχυση των μέτρων Προστασίας της Βουλής των Ελλήνων»
 pronews
To "επί 24ώρου βάσεως" δεν είναι για σήμερα μόνο, αλλά κυρίως για τις επόμενες ημέρες που ετοιμάζουν πολιτικό πραξικόπημα, με κύρωση "στα μουλωχτά" της συμφωνίας των Πρεσπών και απλά φοβούνται επίθεση διαδηλωτών στους αναφερομένους χώρους
-Δεν έγινε γνωστό αν έχουν ζητήσει και ελικόπτερα chinook καλού - κακού....
Juan