21.1.19

Δίωξη για κατασκοπεία σε βάρος του στρατιωτικού & του Βρετανού που φωτογράφιζαν οχυρώσεις του Δ' ΣΣ στον ΕβροΜε χειροπέδες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια Ορεστιάδας ο Ελληνας στρατιωτικός και ο Βρετανός με τον εισαγγελέα να ασκεί δίωξη για κατασκοπεία και παράβαση μυστικών πολιτείας.

Οπως ανέφερε το pronews.gr, ο 29χρονος Ελληνας στρατιωτικός και ο 25χρονος Βρετανός μέλος ΜΚΟ εντοπίστηκαν χθες να κινούνται σε απαγορευμένη ζώνη στην Βύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες βρίσκονταν στη ΖΑΠ ( ζώνη ασφάλειας προκαλύψεως), κοντά στο προγεφύρωμα του Καραγατς χωρίς την ειδική άδεια και φωτογράφιζαν την περιοχή, κάτι που κίνησε τις υποψίες σε στρατιωτική περίπολο της Ταξιαρχίας "ΡΙΜΙΝΙ", η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των περιοχών της Ορεστιάδας, Καστανεών, Τριγώνου και Νέα Βύσσα όπου και συνελήφθησαν.

Οι δύο συλληφθέντες το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Ορεστιάδας, όπου και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από το γεγονός ότι κινούνταν εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκαλύψεως, είχαν στην κατοχή τους και φωτογραφικό υλικό από την περιοχή.

Ο 29χρονος στρατιωτικός είναι μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού, υπηρετεί σε μονάδα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο 25χρονος Βρετανός, εργάζεται σε ΜΚΟ στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Οι δύο άνδρες, που φορούσαν πολιτικά, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τουρισμό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την υπόθεση διαχειρίζονται τόσο οι στρατιωτικές αρχές, λόγω της εμπλοκής του Έλληνα στρατιωτικού, όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις αναφορικά με την εμπλοκή του Βρετανού και την σύλληψή του.
pronews