29.1.19

Ο Ζάεφ προσπαθεί να επιβάλλει το Μακεδονία χωρίς τον προσδιορισμό «Βόρεια»


Ο Ζάεφ προσπαθεί να επιβάλλει το Μακεδονία χωρίς τον προσδιορισμό «Βόρεια»
Καθημερινά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός «νομιμοποιεί» ντε φάκτο την ονομασία «Μακεδονία» για τη χώρα του παραβιάζοντας τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών, που επιβάλλουν τον προσδιορισμό Βόρεια. Ταυτόχρονα, καθημερινά, με κάθε ανάρτησή του στο Twitter ή δημόσια δήλωσή του, επιβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να σταματήσει ποτέ να αποκαλεί τη χώρα του με ένα σκέτο «Μακεδονία».
 Λίγες ώρες μετά την χθεσινή ανάρτησή του, όπου ανέφερε ότι «η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου» ο Ζόραν Ζάεφ έκανε νέα ανάρτηση, αυτή τη φορά για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
«Την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, θα μείνουμε ενωμένοι εξ ονόματος των εκατομμυρίων γυναικών, ανδρών και παιδιών, συμπεριλαμβανομένων 7200 Εβραίων από τη Μακεδονία, που έπεσαν θύματα του ναζισμού, και θα πούμε: Ας μην ξεχάσουμε ποτέ, για να μην επαναληφθεί η ιστορία».
Για του λόγου το αληθές, υπενθυμίζεται ότι δεν πρόλαβε καλά-καλά η ελληνική Βουλή να εγκρίνει την Συμφωνία των Πρεσπών και ο Ζόραν Ζάεφ έσπευσε να επιβεβαιώσει και επισήμως τους χειρότερους φόβους για τον αλυτρωτισμό των γειτόνων, διαχωρίζοντας τους Έλληνες από τους Μακεδόνες!
Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε έσπευσε να προσγειώσει την Αθήνα στη σκληρή διπλωματική πραγματικότητα που δημιούργησε η Συμφωνία και η εσπευσμένη έγκρισή της. Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για να... χαιρετίσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μιλούσε για μακεδονο-ελληνική λύση (!) . 
Ακολούθησε δήλωση στην σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle, και τον Ζάεφ να χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, λέγοντας πως αποτελεί “κοινή νίκη”, για την οποία “Έλληνες και Μακεδόνες” θα πρέπει να είναι περήφανοι. "Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια” δήλωσε περιχαρής ο Ζάεφ.


https://www.thepressroom.gr