11.1.19

Απόδραση έξι κρατουμένων από το κτίριο της διεύθυνσης Αλλοδαπών: Άγριος ξυλοδαρμός αστυνομικού που τους καταδίωξε – Ήθελαν αίμα


Τα πιστόλια για πλάκα τους τα έχουν δώσει; Δεν  μπορούσε να τους τσακίσει τα πόδια; Μπορούσε αλλά θα είχε να αντιμετωπίσει μετά τους ψυχικά και πολιτικά ανώμαλους  που θα έπαιρναν - ώς συνήθως- το μέρος των κακοποιών. Ας τους λούζονται λοιπόν, αυτοί και ο κόσμος που τους ανέχεται και να μην απασχολούν την Αστυνομία.Juan


Η απόδραση των έξι κρατούμενων από το κτίριο της διεύθυνσης του Αλλοδαπών, που συστεγάζεται με το Μεταγωγών, δεν ήταν τελικά αναίμακτη. Όπως μετέδωσε το Open TV, ένας αστυνομικός, που είδε τους κρατούμενους να το σκάνε, έχοντας προηγουμένως κατέβει από το δεύτερο όροφο του κτιρίου, σπάζοντας ένα κάγκελο και φτιάχνοντας αυτοσχέδια σκοινιά με κουβέρτες κι άλλα υφάσματα, επιχείρησε να τους καταδιώξει επί της οδού Πέτρου Ράλλη.

Οι αλλοδαποί όταν είδαν τον αστυνομικό να τρέχει ξωπίσω τους, σταμάτησαν κι όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, του έδωσαν πολύ ξύλο. Ο αστυνομικός γρονθοκοπήθηκε άσχημα, ενώ δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Ολα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 4:50 τα ξημερώματα με τους έξι αλλοδαπούς να φεύγουν από παράθυρο στο δεύτερο όροφο του κτιρίου και την αστυνομία να ενημερώνεται για το περιστατικό στις 5:20.

Οπως μετέδωσε το Open TV, οι κρατούμενοι ήταν στο τμήμα Αλλοδαπών κι επρόκειτο για κρατούμενους που βρίσκονταν υπό το καθεστώς της διοικητικής απέλασης.




Οι έξι αλλοδαποί, λύγισαν ένα σίδερο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, έφτιαξαν αυτοσχέδια σκοινιά με τις κουβέρτες τους και κατάφεραν να πηδήξουν στο δρόμο και να διαφύγουν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2018, εκείνη τη φορά από τα κρατητήρια της διεύθυνσης Μεταγωγών στην οδό Πέτρου Ράλλη 22, στο κέντρο της Αθήνας, είχαν αποδράσει τρεις κρατούμενοι, κόβοντας τότε τα κάγκελα των κελιών τους και κατεβαίνοντας στο δρόμο φτιάχνοντας σκοινί με τα σεντόνια.