28.1.19

Κανόνες καλής συμπεριφοράς επιβάλει το Πεκίνο στους Κινέζους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό


Εν όψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου του Εαρινού Φεστιβάλ στην Κίνα , το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας κάλεσε τους πολίτες που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό να συμπεριφέρονται ευπρεπώς.
Σχεδόν 7 εκατ. Κινέζοι αναμένεται να επισκεφθούν περίπου 90 χώρες και περιοχές κατά τη φετινή επίσημη αργία του Εαρινού Φεστιβάλ, από τις 4 έως τις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει διάφοροι φορείς.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο κάλεσε τους Κινέζους τουρίστες να τηρούν τη νομοθεσία και τους κανονισμούς στις χώρες που επισκέπτονται, να σέβονται τα τοπικά έθιμα και τις θρησκείες και να αποφεύγουν την ανάρμοστη συμπεριφορά όπως το να πετούν απορρίμματα, να καπνίζουν ή να μιλούν δυνατά σε δημόσιους χώρους.
«Στο εξωτερικό κάθε τουρίστας εκπροσωπεί την πατρίδα του», ανέφερε το υπουργείο.
Οι τουρίστες θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις προειδοποιήσεις που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές και να αποφεύγουν χώρες και περιοχές όπου σημειώνονται τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές ή υπάρχει πολιτική αναταραχή, ανέφερε το υπουργείο.
Η αργία του Εαρινού Φεστιβάλ θεωρείται ως η «χρυσή εβδομάδα» στην Κίνα. Πέρυσι την περίοδο αυτή περίπου 6 εκατ. Κινέζοι πραγματοποίησαν ταξίδια στο εξωτερικό.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ