16.1.19

Φονική επίθεση στην Μάνμπιτζ: Κτυπήθηκε αμερικανική περίπολος - Σκοτώθηκαν πέντε Αμερικανοί στρατιώτες

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 20 τραυματίες προκάλεσε έκρηξη βομβας IED στη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 5 νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες που πιθανότατα είναι μέλη των Delta Force που δρουν στην περιοχή αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα επιβεβαιώσει το Πεντάγωνο καθώς τα στελέχη αυτά εκτελούν πάντα αποστολές Black Ops.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το Al Jazeera, έλαβε χώρα ενώ διερχόταν από το σημείο περίπολος του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού.
Mια αυτοσχέδια βόμβα ΙΕD (Improvised explosive device) εξερράγη την κατάλληλη στιγμή ακριβώς όπως έχει γίνει χιλιάδες άλλες φορές σε Ιράκ και Αφγανιστάν
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε καφετέρια, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι επικεφαλής του τοπικού στρατιωτικού συμβουλίου και οι εκπρόσωποι των ξένων αντιπροσωπειών.
Η Μανμπίτζ βρίσκεται στη βόρεια επαρχεία του Χαλεπίου, η οποία έχει αλλάξει «χέρια» τρεις φορές από την έναρξη του εμφύλιου πολέμου, το 2011.
Μετά την προαναγγελία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων, και δεδομένης της συγκέντρωσης τουρκικού στρατού στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, οι κουρδικές δυνάμεις των YPG, οι οποίες ελέγχουν την περιοχή, έχουν ζητήσει την προστασία των κυβερνητικών στρατευμάτων του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το ποιος έβαλε την βόμβα δεν είναι γνωστό αλλά μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε: Από τουρκόφωνους μισθοφόρους μέχρι και ομάδες που πρόσκεινται στους Κούρδους.
Οι μεν θα ήθελαν τους Αμερικανούς άμεσα αποχωρούντες οι δε παραμένοντες. Άγνωστο το πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ.
Two US soldiers and a fighter of the Manbij Military Council were killed by the explosion in Manbij City. The perpetrators are believed to be sleeper cells of Turkish-backed jihadistshttp://SyrianCivilWarMap.com 
191 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


A source close to has revealed that will be 'soon' receiving thousands of detainees death notifications. 'At least half of those deaths may have been executions', according to him. Those executed were held on terrorism charges or detained on the battlefield.