1.1.19

Έξαλλος ο Ντ.Τραμπ με τους στρατηγούς του για Συρία: «Φεύγουμε - Κάντε ότι είπα ότι θα κάνω»

Εμμένει στην απόφασή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία παρά τη δήλωση ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επανεξετάζει την απόφασή του, ενώ ταυτόχρονα μίλησε ευθέως για "αποτυχημένους στρατηγούς που το μόνο που κάνουν είναι να παραπονούνται".

«Απλά κάντε ότι είπα ότι θα κάνω», σημείωσε πριν από λίγη ώρα ο Ντ. Τραμπ απευθυνόμενος στους στρατηγούς του και αναφερόμενος στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.
Ο Τραμπ  απάντησε και στον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος είχε δηλώσει μετά τη συνάντησή του με τον ίδιο στον Λευκό Οίκο ότι «επανεξετάζει» την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία.»
«Στήριξα την προεκλογική μου καμπάνια στο βασικό σύνθημα ότι θα; Φύγουμε από τη Συρία. Τώρα που τελείωσα με τα;  ψευδή νέα και μερικούς αποτυχημένους στρατηγούς, που δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους μέχρι που ήρθα στο Λευκό Οίκο, άρχισαν να παραπονιούνται για εμένα και τις τακτικές μου, οι οποίες όμως αποδίδουν», έγραψε ο Ντ.Τραμπ για να καταλήξει με ένα και σε αυστηρούς τόνους μήνυμα:
...I campaigned on getting out of Syria and other places. Now when I start getting out the Fake News Media, or some failed Generals who were unable to do the job before I arrived, like to complain about me & my tactics, which are working. Just doing what I said I was going to do!
43,5 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
«Κάντε αυτό που είπα ότι θα κάνω»¨.
Νωρίτερα είχε σχολιάσει τη στάση των ΜΜΕ:
«Εάν οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον Ντ.Τραμπ είχε κάνει ότι έκανα εγώ στη Συρία όταν ανέλαβα καθήκοντα με την κατάσταση με την ISIS να είναι ένα χάλι μαύρο, θα τον είχαν ανακηρύξει εθνικό ήρωα.
Η ISIS τώρα έχει σχεδόν εξαφανιστεί, και σιγά-σιγά στέλνουμε τους στρατιώτες πίσω στην πατρίδα για να είναι μαζί με τις οικογένειές τους, την ώρα που εξακολουθούμε να πολεμούμε τα απομεινάρια της οργάνωσης».

If anybody but Donald Trump did what I did in Syria, which was an ISIS loaded mess when I became President, they would be a national hero. ISIS is mostly gone, we’re slowly sending our troops back home to be with their families, while at the same time fighting ISIS remnants......

pronews