24.1.19

Μετέφεραν για αύριο την ψήφο εκχώρησης της Μακεδονίας

Παλαμάκια να χτυπάνε κι όλοι να τους..."χαιρετάνε"! Juan
Φοβήθηκαν την λαϊκή οργή στην κυβέρνηση και αποφάσισαν να μεταφέρουν την ψήφο εκχώρησης της Μακεδονίας. Ετσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο Παρασκευή θα διεξαχθεί τελικά η ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με απόφαση του προεδρείου η ψηφοφορία θα γίνει αύριο στις 14.30 και η σημερινή συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα.
Σημειώνεται, πως η ψηφοφορία επρόκειτο να διεξαχθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, προς Παρασκευή ξημερώματα και μετά το πέρας των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής άλλαξε γνώμη.
Απόψε η συζήτηση θα διαρκέσει μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσει εκ νέου στις 9:30 το πρωί μέχρι τις 14:30 για να ακολουθήσει η ψηφοφορία.
Ως εκ τούτου, η μάχη κορυφής Τσίπρα Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών μεταφέρεται για το μεσημέρι της Παρασκευής.
Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ "κουράζει" τον κόσμο και "ακυρώνει" το σημερινό συλλαλητήριο.
Υπενθυμίζουμε πως είχε προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος χωρίς εξέδρα και ομιλητές. Διοργανώνεται απο την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, την ίδια επιτροπή που διοργάνωσε και το συλλαλητήριο της Κυριακής.
Το δεύτερο συλλαλητήριο γίνεται στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα δηλαδή στην αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ και το τρίτο οργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Η τελευταία ανακοίνωση της “Επιτροπής αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” στην τελευταία της ανακοίνωση χρησιμοποιεί βαρύτατες εκφράσεις κατά των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών που θα ψηφίσουν την Συμφωνία, κάνει λόγο για «Βουλή των προθύμων, για Βουλή των αχυρανθρώπων», και καλεί τον κοσμο να διαμαρτυρηθεί στα “μαρμαρένια αλώνια της Πλατείας Συντάγματος”.
Στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ ομιλητής θα είναι ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα συμπέσει χρονικά με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έστω και αν ξεκινάει λίγο νωρίτερα και θα γίνει στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από την αμερικανική πρεσβεία. Τα βασικά συνθήματα θα είναι «όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, όχι στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό και ναι στη φιλία-αλληλεγγύη και στην κοινή πάλη των λαών».
Την ίδια ώρα θα γίνει συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία από μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία και διαμαρτυρία έξω από την Βουλή.
pronews