11.1.19

Χριστοδουλάκης: Όταν κοιμάσαι το βράδυ με τον Καμμένο, δεν μπορείς το πρωί να ξυπνάς σοσιαλδημοκράτης

Επίκαιρο στiχάκι:
" Το πρωΐ ξυπνάει Χίττης, Κουκουές το μεσημέρι και το βράδυ στο κρεβάτι, τον ευρίσκεις ...δημοκράτη!!!"
Juan

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ ΘΕΜΑ με τους δημοσιογράφος Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο
Για τη στάση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στη Βουλή όταν έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών

Η θέση που πήρε εξ αρχής το Κίνημα Αλλαγής ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ξεκάθαρη: δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε, όταν έρθει στη Βουλή.
Ως προς τη στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου διευκρινίζω ότι ο ίδιος έχει πει ότι υπό την προϋπόθεση ότι την επόμενη μέρα της ψήφισης της Συμφωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα προκήρυσσε εκλογές, προσωπικά θα έβλεπε θετικά τη στάση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη στιγμή όμως που, όπως προέκυψε από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται, εκτιμώ ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αλλά σε κάθε περίπτωση, η τελική στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από κοινού σε επικείμενη συνεδρίαση της.
Ωστόσο στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού κόμματος ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψη του. Η επίσημη θέση όμως του Κινήματος Αλλαγής είναι κατά της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ως προς το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης πριν την Συμφωνία των Πρεσπών αποκλείω κάποιο μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να δώσει θετική ψήφο.
Για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση
Η Κυβέρνηση και η εικόνα της αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ επιζήμια για τη χώρα.
Αν ο Πάνος Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση, παρότι συνταγματικά ο κ. Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά και με λιγότερους από 151 βουλευτές, προκύπτει σοβαρό πολιτικό ζήτημα.
Αν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν πάρει 151 ψήφους, την επομένη πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές!
Σε ενδεχόμενο που λάβει 151 ψήφους, οι οποίες θα έχουν προκύψει ως… ρεφενές, έναν βουλευτή από εδώ, έναν βουλευτή από εκεί, επίσης τίθεται πολύ σοβαρό ζήτημα και πάλι πρέπει να οδηγηθεί στις κάλπες.
Θα επικαλεστώ τα ίδια τα λόγια του Πρωθυπουργού την 1/12/2014: «Όταν κάποιος βουλευτής λειτουργεί αντίθετα με το κόμμα του είναι αποστάτης. Κι αυτός που διεκδικεί αυτή τη λειτουργία επενδύει στην αποσταθεροποίηση της χώρας». Αυτά είναι λόγια του Αλέξη Τσίπρα με τη διαφορά ότι σήμερα είναι πρωθυπουργός…
Μόνο αν ένα κόμμα συντεταγμένα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα Κυβέρνηση, εύλογα τότε μπορεί να προκύψουν νέοι συσχετισμοί, αλλιώς η οποιαδήποτε τυχοδιωκτική κυβερνητική πλειοψηφία δεν αντιπροσωπεύει τη λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών.
Για την εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής με θέμα την Κεντροαριστερά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα
Κεντροαριστερός ή Σοσιαλδημοκράτης δεν γίνεσαι επειδή απλά το δηλώνεις. Όταν έχεις επιλέξει μέσα στην κρίση να επενδύεις στο διχασμό και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής με συνθηματολογία αμιγώς πολωτική, όταν έχεις επιλέξει να συγκυβερνήσεις με τον πολιτικά ακραίο Καμμένο, όταν εφαρμόζεις τις πλέον συντηρητικές πολιτικές, δεν μπορείς να μιλάς για Κεντροαριστερά και δήθεν προοδευτικά μέτωπα.
Όταν κοιμάσαι το βράδυ με τον Καμμένο, δεν μπορείς το πρωί να ξυπνάς σοσιαλδημοκράτης.
Όταν κυβέρνησες επί τέσσερα χρόνια με τα βαρίδια της ακροδεξιάς δεν μπορείς να ψάχνεις κεντροαριστερούς γυρολόγους, για να διασωθείς από το ναυάγιο.
ysterografa.gr