23.1.19

Δραματική προειδοποίηση από τον Σέρβο ΥΠΑΜ: «Προ των πυλών η “Μ. Αλβανία”» – «Κινδυνεύει & η Ελλάδα»


«Φωτιά» ανάβει στα Βόρεια ελληνικά σύνορα μετά την δήλωση του Σέρβου ΥΠΑΜ για μεγάλο κίνδυνο από το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία», το οποίο είναι χειρότερο και από τον ISIS, εμπλέκοντας Σερβία, ΠΓΔΜ και Ελλάδα.

Σοβαρό «μήνυμα» απέστειλε ο Α. Βούλιν, Υπουργός άμυνας της Σερβίας σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών των Βαλκανίων.

Οι Αλβανοί έχουν ξεκινήσει την δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς από πολλές και κυρίως διαφορετικές πηγές.

Ο Σέρβος υπουργός άμυνας για το θέμα αυτό κάνει μια δραματική σύγκριση, λέγοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι: «η Μεγάλη Αλβανία» είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η ισλαμική τρομοκρατία των Τζιχαντιστών και ακόμα μεγαλύτερη».

Το σχέδιο της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» αναφέρεται συνεχώς από τον Αλεξάνταρ Βουλίν ο οποίος στέλνει «μηνύματα» συνεχώς εκτός όλων των άλλων και στην Αθήνα .

Ο Βούλιν μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης  στη σερβική εφημερίδα «Kurir»  δήλωσε ότι δεν περίμενε καμία αντίδραση από την «γερμανοκρατούμενη» Ευρωπαϊκή Ένωση για τις δηλώσεις Αλβανών ηγετών σχετικά με αυτή τη «θεωρία», περί ένωσης όλων των Αλβανών λόγω των σχεδίων του Βερολίνου για τα Βαλκάνια.


«Δεν περιμένω πολλά από την ΕΕ. Έχω προειδοποιήσει όμως όλα αυτά τα χρόνια ότι εκτελείται με συνέπεια το σχέδιο της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας», και τώρα αποδεικνύεται ότι είχα δίκιο.

Η «Μεγάλη Αλβανία» είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στα Βαλκάνια, μεγαλύτερη και από την ισλαμική τρομοκρατία. Αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να λάβει χώρα  χωρίς τον «διαμελισμό» μέρους της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Ελλάδας και της Σερβίας», δήλωσε ο υπουργός άμυνας της Σερβίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος των Αλβανών είναι αρχικά να βλάψουν τη Σερβία όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Ο Ράμα δεν έριξε τα σύνορα δύο κρατών (Αλβανία –Κόσοβο) αλλά τα «σύνορα» για ένωση Αλβανών. Δεν δικαιολόγησε την κίνηση του αυτή ως ένα  ικονομικό θέμα (Τελωνεία) ή ένταξη στην ΕΕ, αλλά για το γεγονός ότι Αλβανοί ζουν και στις δύο πλευρές των συνόρων και για αυτό  δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια μεταξύ τους», δήλωσε ο Βούλιν.

Ο Σέρβος ΥΠΑΜ είπε ότι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου έχει φύγει  από τον ΟΗΕ και έχει μεταφερθεί στην ΕΕ, επομένως η διαδικασία της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» παραμένει μη αναστρέψιμη.

Στην ουσία ο Σέρβος υπουργός κρούει το κώδωνα του κινδύνου σε Ποντγκόριτσα, Σκόπια και Αθήνα ενώ «δείχνει» ότι πίσω από όλα και όλους κρύβονται μετά την δύση, οι Γερμανοί οι οποίοι ζητούσαν από το Βελιγράδι για παράδειγμα για  να εισέλθει η χώρα στην ΕΕ , να «ξεχαστεί» το θέμα του Κοσόβου και να αλλάξουν οι Σέρβοι το σύνταγμα.

Τέτοιες πολιτικές εφαρμόζονται εδώ και μερικά χρόνια στην χερσόνησο των Βαλκανίων, η οποία μετά την συμφωνία των Πρεσπών έχει τεθεί σε τροχιά άσχημων εξελίξεων.
pentapostagma.gr
enoplos.gr