29.1.19

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε βόμβα των 500 λιβρών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Όπως το 2017...

Πάλι μια βόμβα 500 λιβρών, πιθανότατα του Β’ Π.Π., ανάλογη με εκείνη που εντοπίστηκε στο Ελευθέριο Κορδελιό το 2017 και είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την απενεργοποίησή της, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Νίκης, πριν από λίγα λεπτά.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία όπως αναφέρει το  thessnews.gr, στο σημείο βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες του ΤΕΕΜ, ενώ αναμένεται και κλιμάκιο του Στρατού.
Προ δύο ετών στο Κορδελιό η διαδικασία άρχισε με το στάδιο της προπαρασκευής, ενώ στη συνέχεια δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αστυνομία για την πλήρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.
Τότε έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού κατέβηκαν στο σκάμμα, όπου βρίσκεται η βόμβα, για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.
Ακολούθησε η μεταφορά της και η εξουδετέρωσή της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη και είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και φέτος.
pronews