1.1.19

Φθιώτιδα: Δείτε βίντεο από τη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού 50 επισκεπτών στο Γαρδίκι

.

Το χιόνι το οποίο έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους είναι αδύνατο να διασπαστεί ως αυτή την ώρα και γι' αυτό έχει επιστρατευθεί ειδικό μηχάνημα

'Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί από το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Γαρδίκι για 50 περίπου άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε ξενοδοχείο της περιοχής από την έντονη χιονόπτωση που δημιούργησε προβλήματα από το βράδυ της Δευτέρας.

Το χιόνι το οποίο έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους είναι αδύνατο να διασπαστεί ως αυτή την ώρα και σύμφωνα με τον υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας Θανάση Καρακάντζα έχει επιστρατευθεί ειδικό μηχάνημα το οποίο έχει στην διάθεση της η πολιτική προστασία από τις… Άλπεις.



lamia12
lamia13


Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να μπορέσουν οι 50 περίπου εκδρομείς που βρίσκονται στο χωριό -και διαμένουν στο ξενοδοχείο – να επιστρέψουν στους προορισμούς τους. Αν δεν μπορέσει και το ειδικό μηχάνημα να απομακρύνει το χιόνι και να ανοίξει τον δρόμο θα επιστρατευθεί μπουλντόζα μιας και το χιόνι είναι αρκετά βαρύ.




Στο μεταξύ πολλά χωριά της Οίτης αλλά και της Δυτικής Φθιώτιδας, όπως Κυριακοχώρι. Πάππα, Δάφνη κ.α έχουν αποκλειστεί από τον χιονιά.



lamia01
lamia02
lamia03


protothema