8.12.18

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ελληνικές εταιρείες στην επέκταση του Turkish Stream


Έμφαση στις διμερείς επαφές στον χώρο της ενέργειας έδωσε σήμερα στις δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στα πλαίσια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς είπε ότι η χώρα του προμηθεύει την Ελλάδα με πάνω από 50% του φυσικού αερίου και 10% του πετρελαίου.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως “εξετάσαμε την πιθανότητα συμμετοχής ελληνικών εταίρων στα έργα υποδομής για τη μεταφορά αερίου από τη νότια διαδρομή”, αναφερόμενος στην προέκταση του αγωγού Turkish Stream προς δυσμάς και τις σχετικές συζητήσεις. Μας ενώνουν μεγάλες προοπτικές, υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.\
Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τον νέο ενεργειακό χάρτη που διαμορφώνεται στην περιοχή, το ρόλο της Ρωσίας και τις σχέσεις με την Τουρκία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε ότι αφορά τον ενεργειακό χάρτη είπε ότι συζητήθηκαν North Stream αλλά και η προοπτική του Turkish Stream που θα μεταφέρει αέριο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς Ιταλία και Ευρώπη. «Ένα έργο που σε συνδυασμό με άλλους αγωγούς αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας σε περιφερειακό κόμβο».
ΠΗΓΗ: Energy Press. defence-point