13.12.18

Εκπρόσωπος των offshore του Λαυρεντιάδη ο Μανώλης Πετσίτης (;)


ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ OFFSHORE ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Μανώλης Πετσίτης:  Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα πως ο Μανώλης Πετσίτης δεν είχε μόνο αναβαθμισμένο ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου ως ο «κολλητός» του υπουργού Ψηφιακής ΠολιτικήςΝίκου Παππά, αλλά είχε περίοπτη θέση και στην «αυλή» του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ως άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.
Η εμπιστοσύνη του Λαυρεντιάδη στο πρόσωπο του Πετσίτη αποκαλύπτεται περίτρανα από το γεγονός πως ο στενός φίλος του Νίκου Παππά είχε αναλάβει να εκπροσωπεί στην Ελλάδα, Κύπριους δικηγόρους, που είναι ακόμη και σήμερα οι διαχειριστές «αμαρτωλών» offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
NEO TSIPRAS
Υπεράκτιων εταιρειών άμεσα συνδεδεμένων με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ, συμφερόντων του Λαυρεντιάδη που έχει φεσώσει με 126 εκατ. ευρώ τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και εξακολουθεί να προμηθεύεται αέριο πληρώνοντας με μεταχρονολογημένες επιταγές, που εκδίδουν αμφίβολης πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεις.
Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιέρη, Σωτηράκη Παναγιώτου, Ιωάννη Κασουλίδη και Ερωτόκριτο Παπουτσίδη.
Ο Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited, δηλαδή στο γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, του περιβόητου δικηγόρου των offshore, ο οποίος διατηρεί τουλάχιστον από το 2013 γνωριμία με τον Νίκο Παππά και φέρεται να κομίζει συχνά πυκνά επενδυτικές προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τη σειρά του ο Σωτηράκης Παναγιώτου ήταν μέχρι πρόσφατα ο διευθυντής της APLAW Services Limited.
Αυτό που δεν ήταν γνωστό και το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb.gr είναι πως οι παραπάνω δικηγόροι σχετίζονται με μια σειρά από offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που χρησιμοποιήθηκαν για να αυξηθούν τα «φέσια» της ELFE προς την κρατική επιχείρηση αερίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR 

Ο δικηγόρος με τα δυο ΑΦΜ

Ο Κύπριος δικηγόρος Σωτηράκης Παναγιώτου (του Σίμου και της Χρυσούλας) είναι ενδιαφέρουσα υπόθεση, όσο και ο ίδιος ο Μανώλης Πετσίτης, ο οποίος τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα.
Ο Σωτηράκης Παναγιώτου διαθέτει – άγνωστο πως- δύο ελληνικά ΑΦΜ. Και τα δύο δόθηκαν από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού. Το ένα αποκτήθηκε με Κυπριακό διαβατήριο και το δεύτερο με διαβατήριο Αυστραλίας.Μάλιστα ο γεννηθείς το 1973 Παναγιώτου πρώτα απέκτησε ΑΦΜ το Νοέμβριο του 2010 με το αυστραλιανό διαβατήριο, δηλώνοντας κάτοικος Ρουάντας και εν συνεχεία το Δεκέμβριο του 2010 απέκτησε ΑΦΜ με το κυπριακό διαβατήριο, δηλώνοντας κάτοικος Κύπρου. Πως έγινε αυτό, είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Με το ΑΦΜ που απέκτησε με το αυστραλιανό διαβατήριο ο Παναγιώτου συμμετείχε ως μέλος στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕμε την οποία φέρεται να συνεργάζεται ο κ. Πετσίτης και η οποία αναλαμβάνει έργα προβολής μεγάλων ΔΕΚΟ και οργανισμών, αλλά και επιχειρήσεων φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση.
Στην ίδια εταιρεία συμμετείχε και ο Κύπριος δικηγόρος Λάμπρος Πιερής. Η Maze (την οποία τρέχει πλέον ο κ. Περικλής Πασχάκης) από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2018 είχε ακαθάριστα έσοδα που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.
Αλλά τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ. Με το ΑΦΜ που απέκτησε με το κυπριακό του διαβατήριο, ο Σωτηράκης Παναγιώτου εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος της εταιρείας Chemstorage Limited στην Ελλάδα. Ποια είναι αυτή η εταιρεία, διαχειριστής της οποίας είναι σήμερα η APLAW Services Limited, δηλαδή η νομική φίρμα των Πιερή και Αρτεμίου;
Είναι μια ακόμη «εταιρεία σφραγίδα» συμφερόντων Λαυρεντιάδη, η οποία σχετίζεται με την περιβόητη BFS Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Χημικών. Επιταγές της BFS κατέθετε η ELFE για να προμηθεύεται αέριο από τη ΔΕΠΑ. Μάλιστα, κάποιες από τις επιταγές αυτές είχαν «σκάσει» και για αυτό μνημονεύονται στις δικαστικές διενέξεις της επιχείρησης αερίου με την ELFE.
Μια πιπεράτη λεπτομέρεια. Σε μια από τις επισκέψεις που έκανε ο Μανώλης Πετσίτης στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσάκο το 2017, δήλωσε στους κλητήρες την ιδιότητα του εκπροσώπου της Chemstorage Limited. Και αυτό έχει καταγραφεί. Ο ίδιος ένα τρίμηνο πριν – και για αλλεπάλληλες φορές- εισερχόμενος στη ΔΕΠΑ δήλωνε πως είναι στέλεχος του Μαξίμου. Κάτι που επιβεβαίωσε χθες δημοσίως και ο κ. Κιτσάκος.
Για την ιστορία, ελέγχοντας κανείς την Chemstorage, διαπιστώνει πως είναι «δύσοσμη», καθώς από αυτήν έχουν περάσει και επιχειρηματίες του χώρου των ναυτιλιακών καυσίμων, οι περιπτώσεις των οποίων έχουν απασχολήσει τις αρχές.
Δείτε εδώ την τις «τριγωνικές» διαδρομές 
elfe 2
Διαβάστε επίσης:

Οι «αμαρτίες» της Proton

Η σχέση Πετσίτη - Παναγιώτου, δείχνει πόσο κοντά στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά. Ο κ. Παναγιώτου ακόμη και σήμερα είναι διευθυντής της Nikastero Trading Limited, της «αμαρτωλής» από την υπόθεση Proton Bank, κυπριακής offshore εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ.
Τη σχέση Λαυρεντιάδη - Nikastero Trading είχε αποκαλύψει στα τέλη του 2011 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος με επικεφαλής τον τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη. Σε πόρισμα που είχε αποστείλει στον εισαγγελέα Γιάννη ∆ραγάτση, ο οποίος και χειρίστηκε το σκάνδαλο Proton - που σήμερα πελαγοδρομεί στα δικαστήρια εν μέσω μεγάλων καθυστερήσεων- ο Παναγιώτης Νικολούδης είχε αποκαλύψει πως η Nikastero Trading Limited είχε τον έλεγχο της ELFE, καθώς διέθετε το 100% της εταιρείας Golden Lamda Capital AE, που τότε κατείχε το 100% της ELFE.
elfe 1
Στο πόρισμα εκείνο η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος αποτύπωνε βήμα - βήμα το πώς ο Λαυρεντιάδης υπεξαίρεσε με δόλιο τρόπο χρήματα από την ίδια του την τράπεζα και μέσα από υπόγειες διαδρομές και αλλεπάλληλες συναλλαγές, στις οποίες μετείχε και η Nikastero Trading, άρχισε τη διαδικασία νομιμοποίησης του συγκεκριμένου προϊόντος εγκλήματος μέσω της ELFE.
Και αυτό που η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος επί ηγεσίας Παναγιώτη Νικολούδη είχε τόσο ξεκάθαρα τεκμηριώσει, φαίνεται πως εξακολουθεί να γίνεται ακόμη και σήμερα, από τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Και μάλιστα, από τις επισκέψεις του Μανώλη Πετσίτη στην ΔΕΠΑ κατά την περίοδο ηγεσίας του Θόδωρου Κιτσάκου αποδεικνύεται πως ο προστατευόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικός φίλος του Νίκου Παππά είναι μέρος του μηχανισμού αυτού.
Και αυτό δεν είναι σπέκουλα. Το ότι ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε αίφνης να εκπροσωπεί την τελευταία τριετία τον Κύπριο διευθυντή της offshore εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Ελλάδα, αυτόματα αποκαλύπτει το εύρος της σχέση του με το σύστημα του υπόδικου επιχειρηματία και δικαιολογεί εν μέρει το γιατί έλαβε από την ELFE αμοιβές ύψους 201.193 ευρώ τη διετία 2016-2017.
petsiti fla 1

Εκκωφαντική σιωπή από το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να τοποθετηθεί για τη σχέση Πετσίτη – Λαυρεντιάδη, για τις συναντήσεις Πετσίτη – Κιτσάκου στη ΔΕΠΑ, για τη σχέση Πετσίτη – Αρτεμίου και τις υπηρεσίες που παρείχε και παρέχει ο «Μανωλάκης του Παππά», στους Κύπριους διευθυντές των offshore του Λαυρεντιάδη.
Ειδικά από την στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως βάζοντας τον Αρτέμη Αρτεμίου στο Μαξίμου, ο Νίκος Παππάς άνοιξε την πόρτα για να «περάσουν» όλοι οι διαχειριστές των offshore του Λαυρεντιάδη.
Και αυτή δεν είναι μια τυχαία διαπίστωση. Ειδικά από τι στιγμή που ο Πετσίτης φέρεται να «έκτισε» περαιτέρω τη σχέση του με τους δικηγόρους (- διευθυντές- διαχειριστές) των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να έχει αναπτύξει συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία που αυτοί διαθέτουν στην Ελλάδα. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πίσω από τη συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται ξανά ο υπόδικος επιχειρηματίας. Ωστόσο, αυτό μέλλει να καταδειχθεί.
Σε κάθε περίπτωση, η σχέση Πετσίτη – Κιτσάκου – Λαυρεντιάδη δεν μπορεί να μην αποτελέσει μέρος της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των οφειλών της ELFE προς την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου για την οποία η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει ποινική δίωξη από τις 30 Ιουλίου σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 ατόμων.
Και σίγουρα δεν μπορεί να μείνει εκτός του ραντάρ της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, της οποίας ηγείται η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, καθώς η εν λόγω Αρχή ξεσκέπασε πρώτη τις πρακτικές Λαυρεντιάδη και τεκμηρίωσε το πώς ο υπόδικος επιχειρηματίας ξέπλενε το χρήμα.
https://www.newsbomb.gr/