30.12.18

Η (απόλυτη) απαξίωση της πολιτικής. Η πλειοψηφία δεν θέλει κυβέρνηση, ούτε ΣΥΡΙΖΑ… ούτε ΝΔ


   Του Νίκου Φυλάγγελου

Ένα εύρημα που επιβεβαιώνει την απόλυτη απαξίωση της πολιτικής, και τη ραγδαία παρακμή του πολιτικού συστήματος, στα χρόνια της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων, εξαιτίας της επέλασης των άκρων και των ακροτήτων που τα συνοδεύουν, διαπερνώντας οριζόντια τα κόμματα, περιλαμβάνει η δημοσκόπηση της MRB για τη “Real News”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί να κυβερνηθεί την επομένη των εκλογών, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε… από τη Νέα Δημοκρατία, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασίες.
Το εύρημα δείχνει ότι, μετά από μια οκταετία παρακμής, οι πολίτες δεν μένουν στην ψήφο αποδοκιμασίας και άρνησης, αλλά κρίνουν αυστηρά όσους επιθυμούν να κυβερνήσουν τον τόπο. Και… προτιμούν τον “κανένα”, ως κυβέρνηση, δηλαδή μια άλλη, τρίτη λύση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.
Δείτε τους αριθμούς: Το 25,8% επιθυμεί κάποια άλλη κυβέρνηση, εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Και αν αθροίσουμε το 10,2% που… δεν απαντάει, το ποσοστό φτάνει στο εντυπωσιακό 36%, δηλαδή πάνω από 1/3 Έλληνες.
Δεύτερη έρχεται η προοπτική μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με 24,1%.
Τρίτη, μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με 13,7%.
Τέταρτη, μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, με 12,5%.
Πέμπτη, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με 11,4%.
Και τελευταία, με μόλις 2,3%, μια κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, που θα επιθυμούσαν ωστόσο… ξένα και εγχώρια συμφέροντα.
Μια δημοσκόπηση με εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Φτάνει βεβαίως να είχαν τα κομματικά επιτελεία το… θάρρος να την καταλάβουν.
http://ysterografa.gr