20.12.18

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ



Πολιτικό Γραφείο Γιώργου Λαζαρίδη
Πολυτεχνείου 27-29, 546 25 Θεσσαλονίκη
Τηλ : 2310 545503 - fax : 2310 545569

Βουλής 4, 105 62 Αθήνα
Tηλ.: 210 3225124 - fax : 210 3706011
Ε-mail: giorlazaridis@gmail.com
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ  ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Ο Βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης καταθέτει Επίκαιρη Ερώτηση, στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και διερευνά τις ευθύνες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ανεπάρκεια που επιδεικνύει στη διατήρηση της Δημόσιας τάξης και ασφάλειας & της οργάνωσης ορθών μέτρων ασφαλείας στις κατά καιρούς διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

Την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Θεσ/νικη, οι γνωστοί άγνωστοι έδρασαν για άλλη μια φορά επιτιθέμενοι βάναυσα σε αθώους πολίτες και παιδιά.  Η αστυνομία βλέπετε, είχε συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της γύρω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός και εγκατέλειψε την πόλη και τους πολίτες της στο έλεος των γνωστών συμμοριών που επιτίθενται κάθε φορά με εγκληματική μανία, εναντίον οποιουδήποτε αποπειραθεί να εκφραστεί υπέρ της πατρίδας ή της Ορθοδοξίας.

Με έκπληξη παρατηρούμε, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, την αυστηρότητά της η αστυνομία να την εξαντλεί σε φιλήσυχους πολίτες με ταπεινωτικούς ελέγχους στοιχείων, με σκοπό να καμφθεί το ηθικό τους και να μην διαδηλώσουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατά της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Παλαί Ντε Σπορ, τη στιγμή που κακοποιά στοιχεία κινούνταν και δρούσαν γύρω τους, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Δια της υπ΄αριθμ.Πρ. 237/18.12.2018 ερώτησής του, ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Γεώργιος Λαζαρίδης ζητά απαντήσεις για τις αδικαιολόγητες (επιχειρησιακά) ενέργειες, που επέτρεψαν σε άγνωστους να επιτεθούν σε αθώους πολίτες και παιδιά, ορισμένοι εκ των οποίων μέλη Κατηχητικών και Θρησκευτικών Ορθοδόξων σωματείων και οικογενειών, από όλη την Μακεδονία.

Τα σωματεία αυτά είναι Οάσεις Αγάπης, Ειρήνης και φιλοπατρίας, είναι όλες πολύτεκνες οικογένειες τα τέκνα των οποίων θα έπρεπε να τύγχαναν ειδικής μέριμνας και προστασίας από την πολιτεία αντί των διωγμών και των υβριστικών εκφράσεων του τύπου «εθνικιστές», «ακροδεξιοί» κλπ.

Χαρακτηρισμοί και εκφράσεις που βγαίνουν με ευκολία και από πλέον επίσημα χείλη, λειτουργούν ως θρυαλλίδα στην εκρηκτική και εγκληματική συμπεριφορά των  προαναφερόμενων ατόμων, με την παραβατική συμπεριφορά.