5.12.18

Ημερίδα με τίτλο «ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ



        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
        
         Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,
Κιν. 6983498377  - popsm2014@gmail.com  -   www.popsm.gr       


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Γιαννιτσά,  4 Δεκ. 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα με τίτλο «ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Το Νομικό Πλαίσιο για την Ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Στην κατάμεστη από ευαισθητοποιημένους πολίτες αίθουσα οι ομιλητές καθήλωσαν το κοινό με τις εύστοχα τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τους.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κα Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Γεώργιος Τάτσιος και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Γεώργιος Πουρνάρης.
Πλήρως κατατοπιστικές ήταν οι εισηγήσεις σχετικά με το υπόβαθρο της «συμφωνίας» των Πρεσπών από τον συγγραφέα-ερευνητή κ.Γεώργιο Ρωμανό και τον κ.Βενιαμίν Καρακοστάνογλου. Ο καθηγητής γεωστρατηγικός αναλυτής κ.Κωνσταντίνος Γρίβας εξήγησε με σαφήνεια τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα είναι αντικείμενο «πόθου» από αντικρουόμενα συμφέροντα στα ευρύτερα Βαλκάνια. Την εκδήλωση έκλεισε το νομικό επιτελείο της ΠΟΠΣΜ και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ο κ.Χρήστος Παπασωτηρίου και η κα Ειρήνη Μαρούπα, που ανέλυσαν τους 20 λόγους για τους οποίους οι κ.δικαστές  στο ΣτΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ακυρώσουν την «συμφωνία» στις 7 Δεκ. 2018 και να δικαιώσουν τον μακεδονικό Ελληνισμό.
Το ενδιαφέρον του κοινού εκφράστηκε με τις υψηλού επιπέδου ερωτήσεις προς τους ομιλητές και η εκδήλωση έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκομένων να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο.
Σε όλους τους παρευρισκομένους διανεμήθηκε το εξαιρετικό σύγγραμμα του Γιώργου Ρωμανού με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παραχώρησε την αίθουσα ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ!
Εκπρόσωποι Τύπου ορίζονται:
  1. ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος (τηλ 6983498377)
  2. η ποινικολόγος κα Ειρήνη Μαρούπα (τηλ. 6977429977)


           Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας
                                

      Τάτσιος Γεώργιος                                           Κωστίκα Άννα