29.12.18

Γλίτωσε η Μάνμπιτζ από τους Τούρκους: Ηρθαν σε πλήρη συμφωνία Μόσχα-Αγκυρα - Σύροι & Κούρδοι θα ελέγχουν το καντόνι

Γλίτωσε οριστικά η Μάνμπιτζ από τους Τούρκους καθώς πριν λίγο Μόσχα και Αγκυρα ήρθαν σε πλήρη συμφωνία. Μετά από 1,5 ώρα συζητήσεων αποκλειστικά για το θέμα της Μάνμπιτζ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος ομόλογος του, Σ.Λαβρόφ, ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας.

Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με τη Ρωσία και το Ιράν για το θέμα της Συρίας, διαβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις επαφές που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα.
«Η Άγκυρα και η Μόσχα συμμερίζονται την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Ρωσία και το Ιράν για τη Συρία και άλλα περιφερειακά θέματα» είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο Λαβρόφ, από την πλευρά του, χαιρέτισε τις συνομιλίες αυτές, χαρακτηρίζοντάς τις «πολύ χρήσιμες».
«Συζητήσαμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την επιστροφή των προσφύγων και άλλα θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, Μόσχα και Άγκυρα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στη Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.
«Ασφαλώς δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με την αποχώρηση των στρατευμάτων που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ. Καταλήξαμε σε συμφωνία για το πώς θα συνεχίσουν οι στρατιωτικοί εκπρόσωπο της Ρωσίας και της Τουρκίας να συντονίζουν τις ενέργειές τους υπό αυτές τις νέες συνθήκες, με στόχο την οριστική εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στη Συρία», πρόσθεσε.
Στις συνομιλίες αυτές συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Χουλουσί Ακάρ και Σεργκέι Σόιγκου, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καθώς και οι Ρώσοι ομόλογοί τους, ο Σεργκέι Ναρίσκιν και ο Βαλέρι Γκερασίμοφ.
Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στη «σοβαρή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στη Συρία χάρη στη συνεργασία της Τουρκίας, με τη Ρωσία και το Ιράν. Οι τρεις χώρες είναι οι «εγγυήτριες» της αποκλιμάκωσης, όπως αυτή καθορίστηκε σε λεγόμενη «διαδικασία της Αστάνα».
Σημειώνεται ότι για την Τουρκία "τρομοκρατική οργάνωση" δεν αποτελεί μόνο το ISIS και τα παρακλάδια του, αλλά και οι Κούρδοι της περιοχής. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, Μόσχα και Αγκυρα συζήτησαν για την κατάτμηση της Βόρειας Συρίας σε ζώνες επιρροής στο πρότυπο της Ιντλίμπ.
Στον χάρτη παρακάτω, η Τουρκία θα ελέγξει με τις μπλε γραμμές μια "buffer zone" μήκους 40 χλμ κατά μήκος των συνόρων κάτι που σημαίνει και επιχειρήσεις εναντίον πυρήνων των Kούρδων SDF/PYD.
Με τις κόκκινες γραμμές είναι ο συριακός Στρατός και η Ρωσία.
Με τις μωβ γραμμές ιρανικές/ σιιτικές πολιτοφυλακές και με το κόκκινο και κίτρινο χρώμα Κούρδοι μαζί με συριακό Στρατό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρ.Τ.Ερντογάν έστελνε δυνάμεις καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.  Η Αγκυρα μιλά για την μεγαλύτερη επιχείρηση από την εισβολή του "Αττίλα" στην Κύπρο με 100 άρματα μάχης, χιλιάδες στρατιώτες στο έδαφος και τεθωρακισμένα.
Νωρίτερα και πριν την έλευση της τουρκικής αντιπροσωπείας, ο Β.Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας για να την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από την Μάνμπιτζ.
Πριν λίγο οι αμερικανικές δυνάμεις που δεν έχουν αποχωρήσει από την Μάνμπιτζ αναγκάστηκαν να ρίξουν φωτοβολίδες εναντίον δυνάμεων του FSA και της τρομοκρατικής οργάνωσης Ahrar al-Sharqia βλέποντας προετοιμασίες επίθεσης.
Οσοι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν απομείνει τέθηκαν σε πολεμικό συναγερμό στην βάση τους στην Tukhar 11 χλμ. βόρεια της Μάνμπιτζ.
Η Τουρκία ειδοποίησε τις ισλαμιστικές δυνάμεις να στείλουν ενισχύσεις από τον βορά της Συρίας και την Ιντλίμπ. 
Eνισχύσεις έστειλε και η Ταξιαρχία "Suleyman Shah", η "Sultan Salman al-Shah", η "1η Λεγεώνα", η "Ταξιαρχία Hamza" και η "Βόρεια Ταξιαρχία" του FSA" , η "Ahrar al-Sharqia" η οποία αποτελείται από τρομοκράτες του ISIS και της Αλ-Κάιντα.


This is one of the villages which Arab Army managed to take its control from in west of . They were welcomed by the villagers. But they didn't advance more toward center of , because the plan for withdrawal of last troops was postponed to tomorrow.
: New reinforcement of Sultan Salman al-Shah just left city of and is headed toward to join 1st Legion of & Ahrar al-Sharqia terrorists who are already there waiting for Americans to leave & start their massacre on behalf of tomorrow. pic.twitter.com/kwPv5sEyo7
56 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόvideo: Ahrar al-Sharghia terrorist group which is formed by using & Al-Nusra & ISIS just released this video claiming that they are on the way capturing
and their main goal is to kill kurds in North syria
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Botin Kurdistani
has gathered its rebels at the front to (watch video).

After the Russians met with on 23 December, an offer will be made tomorrow by the Turks. Most of my sources have been optimistic about an agreement. Tomorrow we have clarity!
15 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόMuntasir Billah Brigade is heading to .

Δεν μπορούμε να σας τα δείξουμε όλα!

Γίνεται αυτόματα απόκρυψη των βίντεο που μπορεί να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο.


Syrian Army announces entry of SAA units to
pronews