12.12.18

Βίντεο: Η στιγμή που ο ισλαμιστής του Στρασβούργου σκόρπισε το θάνατο και έφερε τον τρόμο στην πόλη

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της δολοφονικής επίθεσης του Γαλλομαροκινού ισλαμιστή δράστη, Σαρίφ Σεκάτ, που άνοιξε πυρ αδιακρίτως εχθές στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, σκορπίζοντας τον τρόμο. 

Την ώρα που τουλάχιστον έξι από τους δώδεκα τραυματίες της βίαιης επίθεσης δίνουν μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο, ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες του Στρασβούργου να επιλέγουν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι νέα επίθεση. 
Τα βίντεο τα οποία τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες που είτε βρίσκονταν στον δρόμο, είτε παρακολουθούσαν ταμπουρωμένοι σε κάποιο κτίριο, καταγράφουν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν εχθές στην χριστουγεννιάτικη αγορά ντόπιοι και τουρίστες. 
Ο ανατριχιαστικός κρότος των πυροβολισμών, οι πανικόβλητες φωνές ανθρώπων που τρέχουν να σωθούν και οι πεσμένοι τραυματίες στο έδαφος συνθέτουν το «κολάζ του τρόμου», επαναφέροντας τον εφιάλτη της τρομοκρατίας στο μυαλό μας και στις φετινές γιορτές. 
🔴 hora | Confusión en torno a un posible tiroteo en el mercado navideño de Estrasburgo hace apenas unos minutos.

La policía ha evacuado la zona y han cortado la calle principal.

Vía @MarioSaavedra
738 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
UPDATE!!! Moments ago police exchanged gunfire with the Christmas Market terrorist just south of city center

French soldier reportedly injured in exchange of gunfire with the Strasbourg terrorist. Reports say the terrorist himself was injured as well.
28 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

At least 2 dead, 11 injured following shooting near Christmas market
pronews