2.12.18

Νέες προκλήσεις Ερντογάν:«Ενισχύουμε την παρουσία μας στην Α.Μεσόγειο - Θα υπερασπιστούμε τους Τ/Κ»

Σκληρή ρητορική από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα των ερευνών των υδρογονανθράκων στην Κύπρο.
Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του μετά τη σύνοδο των G-20 στην Αργεντινή δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι τουρκοκύπριοι «είναι από τους κύριους δικαιούχους των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «η ενίσχυση της παρουσίας μας ( εννοώντας την Τουρκία) στην ανατολική Μεσόγειο είναι η αντανάκλαση αυτής της αποφασιστικότητας μας».
Αναλυτικά οι δηλώσεις Ερντογάν: 

«Με κανέναν τρόπο , δεν θα επιτρέψουμε με τετελεσμένα  να καταπατηθούν τα δικαιώματα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" που είναι από τους κύριους δικαιούχους(!) των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου.  
Η Τουρκία  είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.  
Η ενίσχυση της παρουσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η αντανάκλαση αυτής της αποφασιστικότητας μας.
Όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί τα κύρια  δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και όσο συνεχίζει την επιθετική της πολιτική τόσο θα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα».
Όσον αφορά την υπόθεση Κασόγκι ο Ερντογάν δήλωσε «ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει στείλει εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία, αλλά δεν έχει μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες με την Άγκυρα».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η συζήτηση για τη δολοφονία του Κασόγκι δεν ήταν μέρος της G20, ενώ ο μόνος αρχηγός κράτους που αναφέρθηκε στην υπόθεση ήταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.
Τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως η «Τουρκία έχει τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι ο δημοσιογράφος της Washington Post και κριτικός του de-facto κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, σκοτώθηκε μέσα σε 7 – 1/2 λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που τα ζήτησαν, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γερμανίας αλλά και της Σαουδικής Αραβίας».
πηγη: Pronews