14.12.18

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΑ



Πολιτικό Γραφείο Γιώργου Λαζαρίδη
Πολυτεχνείου 27-29, 546 25 Θεσσαλονίκη
Τηλ : 2310 545503 - fax : 2310 545569

Βουλής 4, 105 62 Αθήνα                                                                                               
Tηλ.: 210 3225124 - fax : 210 3706011                                                   
Ε-mail: giorlazaridis@gmail.com

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΑ

Ο Βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Λαζαρίδης καταθέτει Επίκαιρη Ερώτηση, στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και διερευνά τις ευθύνες του Υπουργείου Πολιτισμού για τον χειρισμό και την εξέλιξη των εργασιών ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης.


Δια της υπ΄αριθμ.Πρ. 223/13.12.2018 ερώτησης του ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Γεώργιος Λαζαρίδης ζητά απαντήσεις για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των αναγκαίων έργων, από πλευράς Υπουργείου, ενώ παράλληλα ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού μνημείου του Λόφου Καστά, καθότι θα επωφεληθούν τουλάχιστον 4 περιφερειακοί νομοί, όντας στο επίκεντρο της προβολής και τουριστικής αξιοποίησης μιας περιοχής - παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με τα παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας  αρχαιολογικά ευρήματα.

Δυστυχώς, η Ελληνική πολιτεία δεν δείχνει καμία διάθεση άμεσης δρομολόγησης, ένα ακόμη δείγμα της εγκατάλειψης και απαξίωσης ολόκληρης της Μακεδονίας από την κεντρική εξουσία σε έργα υποδομής, σε επενδυτικά έργα, που φέρουν πλήρη απογοήτευση και αγωνία στους κατοίκους της περιοχής τονίζει ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Για τους λόγους αυτούς ο Βουλευτής της β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, αλλά και για τον καταμερισμό των ευθυνών και τον έλεγχο των ενεργειών του Υπ. Πολιτισμού, ερωτά την καθ’ ύλην αρμόδια κα. Υπουργό: «Ποιο το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στην Αμφίπολη & αν ελλοχεύει κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης των 2,5 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ & Πρόγραμμα Interreg, που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εάν δεν εκκινηθούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης των εργασιών ;».
Από το Γραφείο Τύπου