23.12.18

Βουλγαρογύφτισσες εν δράσει!!!


Χειροπέδες σε μέλη κυκλώματος που προέβαινε σε κλοπές πορτοφολιών ανυποψίαστων πολιτών σε περιοχές όπου ευνοούνταν συνθήκες συνωστισμού στο κέντρο της πόλης, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο 19χρονες από την Βουλγαρία σε βάρος των οποίων, αλλά και γυναίκας συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη με χρήση υπολογιστή.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην περιοχή κέντρου πόλης, οι δράστιδες αφαίρεσαν πορτοφόλι διερχόμενης γυναίκας που περιείχε χρηματικό ποσό και πιστωτική κάρτα, πλην όμως έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο.
Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οι προαναφερόμενες γυναίκες συνέστησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.
Κατά το χρονικό διάστημα 22/11 έως 12/12 του 2018, προέβησαν σε επιπλέον πέντε κλοπές πορτοφολιών, που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια αποσπώντας επιπλέον χρήματα.
Η λεία τους ανέρχεται συνολικά σε 3.420 ευρώ.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.