7.12.18

Η..."Μακεδονική" γλώσσα !!!

Του συνεργάτη μας
Ν. Ρούσση

Αυτές τις μέρες, έκπληκτοι όλοι πιστεύω, παρακολουθούμε άφωνοι τα δρώμενα, με την πορεία των εξπρές ενεργειών, για την ολοκλήρωση της «συμφωνίας» με τα Σκόπια, σαν κεραυνός, μας προέκυψε και η «Σκοπιανική «γλώσσα»….που κατά Ζάεφ, πρέπει να διδάσκεται στην Ελλάδα!!!
Ας πούμε δυο λόγια για αυτή την φαρσοκωμωδία....
Για πολλά χρόνια ταξίδευα για δουλειές στις γειτονικές χώρες  Bουλγαρία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, πριν την διάλυση και μετά, στις νέες χώρες όπως, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Κόσσοβο και στην FYROM, όπου στην τελευταία, σχεδόν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις και η οικονομία τους είναι Ελληνικές ή και Ελληνικών συμφερόντων.

Αναγκαστικά έπρεπε να μάθω Σερβοκροάτικα και Βουλγάρικα Μου είπαν ότι έπρεπε να μάθω και τα « Μακεδονικά» για να συνεννοούμαι στα Σκόπια. Δεν χρειάστηκε.
Τα Βουλγάρικα ήταν μια γλώσσα, ίδια για δυο χώρες.
Υπάρχει η μάνα Βουλγαρία και η κόρη FYROM και ας λένε ότι θέλουν οι μισοί κάτοικοι αυτού του κράτους, ( Γιατί οι άλλοι μισοί, μιλούν μια χαρά Αλβανικά, Σέρβικα, Τούρκικα, Γύφτικα και Βλάχικα.)
Για όσους εθελοτυφλούν ή δεν γνωρίζουν αφιερώστε μόνο 1 λεπτό και κοιτάξτε ένα μικρό δείγμα από τις δύο γλώσσες. θα ήθελα να μας πουν, όσοι υπέγραψαν ή υποστηρίζουν την απαράδεκτη «συμφωνία», σε τι διαφέρει η Βουλγάρικη από την «Σκοπιανική» και που αποσκοπεί όλο αυτό το «Παραμύθι με το Όνομα» αφού η περιοχή του κρατιδίου, ουδεμία σχέση έχει ή είχε, με την ιστορική η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, που από πάντα ήταν και θα παραμείνει Ελληνική, θέλουν δεν θέλουν οι πλαστογράφοι και οι έμποροι των Εθνών.

Ολίγα τινά από τις Δύο??? «γλώσσες», για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ - ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΑ
Χαιρετισμοί
Здравей! - Здраво! - Γειά σου
Добро утро! - Добро утро! - Καλό πρωινό
Добър ден! - Добар ден! Καλή μέρα
Добър вечер! - Добра вечер! Καλήν εσπέρα
Лека нощ! - Добра ноќ! Καληνύχτα
Чао! - Чао! Τσάο
Довиждане! - Довидување! Στο επανειδήν
Да - да Ναι
Не - не Οχι
може би - можеби Ίσως
Добре - Добрο Καλά
Благодаря! - Благодарам! Ευχαριστώ
Моля! - молам! Παρακαλώ
Ви се молам! - Ви се молам! Ευχαρίστως
Извинете - Извинете, Συγνώμη
Аз съм ... - Jас сум .. Εγώ είμαι
Аз съм οd - Jас сум од .. Είμαι από
Аз пътувам сo. - Jас патувам со . Ταξιδεύω για
Αριθμοί
0…нула - нула
1…еден - еден
2…два - два
3…три - три
4…четири - четири
5…пет - пет
6…шест - шест
7…седум - седум
8…осум - осум
9…девет - Девет
10…десет - Десет
Τι είπατε είναι ίδιες;;; Μα άντε βρε παιδιά, τι σχέση έχουν οι Σκοπιανοί με τους Βούλγαρους. Αυτοί είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου και την γλώσσα τους την μιλούσε ο Αριστοτέλης, ο Ευριπίδης, ο Φίλιππος και η Ολυμπιάδα..


Έρρωσθε και ευδαιμονείτε αδελφοί άπαντες εν παντί