14.12.18

«Αρμαγεδδών» στη Συρία: Αυξάνουν την παρουσία τους οι ΗΠΑ – Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο – Ξεκίνησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις


Μέγας κίνδυνος έρχεται στην Συρία από το διαμορφωθέν σκηνικό ανάμεσα σε Ρώσους-Τούρκους από την μία πλευρά, Αμερικανούς και Κούρδους από την άλλη, έτοιμους να συγκρουστούν ενόψει Κουρδιστάν το οποίο εμποδίζει προς το παρόν η Άγκυρα.

Η Τουρκία ξεκίνησε ήδη επιχειρήσεις στην Συρία και από αυτήν την στιγμή οι εξελίξεις θα τρέξουν πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία δημιούργησε μια νέα βάση μόλις 34 μίλια από την αμερικανική βάση στο Altnaf στην Συρία, ενώ τονίζεται ότι η βάση προστατεύεται από συστήματα  πυραύλων S-300 και από συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης τα οποία στοχεύουν τα αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Όλα αυτά ενώ η εκπρόσωπος του ρωσικού Εξωτερικών κ. Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε τον πλήρη συντονισμό Άγκυρας και Μόσχας στα σχέδια του Ερντογάν να ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον ανατολικά του Ευφράτη κατά των Κούρδων του YPG.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Ζαχάροβα είπε: «Είμαστε σε επαφή για κάθε θέμα που αφορά τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων με τους Τούρκους συναδέλφους μας».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών ρωτήθηκε αν μιλάμε για Κούρδους τρομοκράτες στους οποίους θα επιτεθεί η Τουρκία. Η ίδια απάντησε τονίζοντας ότι η Άγκυρα και η Μόσχα συμφωνούν σε όλα.


Το ζητούμενο είναι όμως το πώς θα αντιδράσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες από χθες έχουν εκφράσει «σοβαρή ανησυχία» για την στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε τελικά η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία.

«Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία από οποιοδήποτε μέρος, ιδιαίτερα επειδή υπάρχει  προσωπικό των ΗΠΑ τα οποίο μπορεί να είναι παρόν ή κοντά, προκαλεί σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Αρχιπλοίαρχος Sean Robertson στις 12 Δεκεμβρίου. «Εκτιμάμε τέτοιες ενέργειες ως απαράδεκτες», κατέληξε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι τελευταίες τοποθετήσεις του κουρδικού κινήματος, όπου αφήνει να εννοηθεί ότι βασικός στόχος της Τουρκίας είναι η διευκόλυνση των κινήσεων των τζιχαντιστών, οι οποίοι δέχονται αυτή την περίοδο τα τελειωτικά χτυπήματα των Κούρδων.

Σε κατάσταση συναγερμού ΗΠΑ και Κούρδοι
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι μονάδες των συμμαχικών δυνάμεων και των κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Οι Αμερικάνοι φτιάχνουν νέα παρατηρητήρια, την ώρα που η αυτόνομη διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ανακοινώνει γενική επιστράτευση.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις έρχονται λίγο μετά την δήλωση του Τούρκου Προέδρου σχετικά με την επικείμενη νέα εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Αμερικανικά αεροσκάφη P-8 POSEIDON πετούν από Σικελία συνεχώς στις ακτές της Συρίας δημιουργώντας ένα σκηνικό κρίσης.

Ενώ ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει στην περιοχή μαζί με την ομάδα μάχης που το συνοδεύει και τα οποία έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό.

Ο Ερντογάν ως γνωστόν κτύπησε πριν λίγες ώρες ανατολικά του Ευφράτη και αν οι ΗΠΑ υποχωρήσουν τότε η χώρα τους θα πέσει πολύ χαμηλά στην εκτίμηση φίλων και συμμάχων.

Ρώσοι και Αμερικανοί μέχρι τώρα ικανοποιούν όλες τις βρώμικες απαιτήσεις του Τούρκου προέδρου και αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για την Ελλάδα η οποία θα βρεθεί έτσι και αλλιώς μόνη της απέναντι στον τουρκικό νέο-οθωμανισμό σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
pentapostagma.gr,enoplos.gr