4.11.18

Μεταφέρει την ένταση στο Αιγαίο η Άγκυρα: «Οι Έλληνες παραβίασαν με ερευνητικό σκάφος τα χωρικά μας ύδατα»! (vid)


Στο Αιγαίο μεταφέρουν την ένταση οι Τούρκοι με στόχο τη δημιουργία κλίματος που θα αναγκάσει την Ελλάδα να υποχωρήσει από οποιαδήποτε αξίωση στο Αρχιπέλαγος.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική Ακτοφυλακή τέθηκε σε συναγερμό ύστερα από την εμφάνιση ελληνικού ερευνητικού σκάφους, το οποίο δεν κατονομάζουν, θεάθηκε να παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα στον κόλπο του Κουσάντασι.

Όπως αναφέρεται το ελληνικό σκάφος προερχόμενο από τη Σάμο αφού έπλευσε πρώτα στα διεθνή ύδατα στη συνέχεια κινήθηκε στον κόλπο του Κουσάντασοι πραγματοποιώντας έρευνες, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων,  όπως αναφέρεται.
Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, οι συντεταγμένες του ελληνικού σκάφους έχουν καταχωρηθεί και το πλοίο παρακολουθείται από ραντάρ έρευνας επιφανείας στα τουρκικά παράλια.΄
Με την εμφάνιση των τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής το ελληνικό πλοίο εξήλθε των τουρκικών χωρικών υδάτων και εισήλθε ξανά στα διεθνή ύδατα.
Μάλιστα τα τουρκικά δημοσιεύματα συνδέουν το γεγονός της εμφάνισης του ελληνικού ερευνητικού σκάφους με την προσπάθεια της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. κάτι που όπως σημειώνεται έχει ξεκόψει η Τουρκία απειλώντας με στρατιωτικά μέτρα  εάν συμβεί.
pronews
Μακάρι το video αυτό να είναι τραβηγμένο στα τουρκικά χωρικά ύδατα...Αλλά μάλλον πρόκειται για λήψη στα διεθνή . Πάντως οι Τούρκοι ξεχνούν ότι κάτι τέτοια έκανε και ο Μουσολίνι το 1940  με το ΕΛΛΗ κ.λ.π. και έφαγε το κεφάλι του...(και ήταν πολύ ισχυρότερος από την Ελλάδα, από όσο είναι σήμερα η Τουρκία)
Efenpress