27.11.18

Σκηνές «Ελ Πάσο» στα Βίλια: Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ, ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και ένας τραυματίας (upd)

Ένοπλη ληστεία έλαβε χώρα σήμερα στις 08.30 το πρωί στα Βίλια Αττικής όταν τρεις άγνωστοι προσπάθησαν να ληστέψουν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της περιοχής.

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος πάτησε τον ειδικό συναγερμό για να καλέσει την αστυνομία. Όταν τα περιπολικά έφτασαν στο σημείο ζήτησαν από τους δράστες να παραδοθούν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να τραυματιστεί.
Οι άλλοι δύο ληστές στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τράκαραν με δυο διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά τελικά τα κατάφεραν και αναζητούνται.
Πάντως συγκλονίζει η μαρτυρία μιας αυτόπτου μάρτυρος σε ιστοσελίδα.
«Κατευθυνόμουν προς τα εκεί. Άκουσα ανταλλαγή πυροβολισμών. Ένας αστυνόμος αντιμέτωπος με τους δυο ληστές. Μια γυναίκα τσιλιαδόρος ήταν στο αυτοκίνητο οδηγός.
Οι ληστές πήραν μια σακούλα. Τους κυνήγησε ο αστυνομικός πήγαν να διαφύγουν και πρόλαβαν να διαφύγουν αλλά μετά τράκαραν με ένα φορτηγάκι εδώ στο χωριό. Οπότε χτύπησε άσχημα ο ένας από τους ληστές. Ακινητοποίησαν το φορτηγάκι με το όπλο έβγαλαν τον οδηγό από μέσα και φόρτωσαν και τον τραυματία τους προκειμένου να μπορέσουν να διαφύγουν.
Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει αυτός στην καρότσα ο τραυματίας τον οποίο μετέφεραν μετά κάπου με το ΕΚΑΒ. Οι άλλοι δυο που μπορεί να μην είναι μόνο δυο αλλά και παραπάνω, τον έναν τον κυνηγούν στο νεκροταφείο και η γυναίκα αγνοείται. Κάπου κινείται. Ήταν τρομακτικοί οι πυροβολισμοί που ακούγονταν. Δηλαδή εγώ κατέβαινα και άκουγα αυτό το μπαμ μπουμ! Πραγματικά τρελαθήκαμε.
Ήταν τόσο κοντινά και τόσο τρομακτικό όλο αυτό που δεν καταλαβαίναμε τι γίνεται. Το σοκ ήταν μεγάλο. Και ήταν να φανταστείτε ο αστυνόμος ο ένας αντιμέτωπος με αυτούς τους δυο. Εγώ ήμουν με την γυναίκα του αστυνόμου και προσπαθούσα να την συνεφέρω γιατί είχε κατατρομοκρατηθεί. Περιμένουμε να μας ανακοινώσουν αν τους έπιασαν. Κάνουν ελέγχους τώρα είναι και τα ελικόπτερα από πάνω»
pronews