12.11.18

Το Twitter «τρολάρει» τον Α.Τσίπρα για την «μεταφορά» του Χίτλερ και του Μουσολίνι στον Α΄ΠΠ!

Πως  και δεν ενέπλεξε και  το "φασίστα βασιλοχουντικό"...Λεωνίδα
των Σπαρτιατών;   Juan


Ο Αλέξης Τσίπρας «άφησε εποχή» μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη καθώς έκανε αναφορά με τις γνωστές «αριστερές» κορώνες στους γνωστούς δικτάτορες του παρελθόντος Μ.Μουσολίνι και Α.Χίτλερ μπερδεύοντας όμως ότι η υπό εορτασμό επαίτειος ήταν η λήξη του Α' ΠΠ και όχι του Β' ΠΠ!!!

«Ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν το δικό τους σχέδιο που είναι σαφές και διαχρονικό. Διαίρεση της κοινωνίας, στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καλλιέργεια του φόβου, επίκληση ενός εθνικού μεγαλείου, το οποίο δε χωράει κανέναν άλλο πέρα από τους εκλεκτούς.
Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, απευθύνθηκαν σε κοινωνίες καθημαγμένες, στις οποίες κυριαρχούσε ο φόβος και η απόγνωση. Οι κυρίαρχες ελίτ ήταν απολύτως ανυπόληπτες. Ήταν οι άνθρωποι που έστειλαν τα παιδιά τους σε ένα πόλεμο, που εκ των πραγμάτων, δεν γινόταν να κερδίσει ουσιαστικά κανείς. Φασισμός και ναζισμός είναι απάνθρωπες ιδεολογίες, είναι όμως πανίσχυρες διότι απευθύνονται σε ένστικτα. Σε συνθήκες πολέμου, επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης. Μετά τον πόλεμο όμως, ο ηττημένος, διακατέχεται το ένστικτο της εκδίκησης. Εκεί πάτησαν οι δημαγωγοί της περιόδου»υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Αυτοί που αντέδρασαν άμεσα είναι χρήστες του Twitter, οι οποίοι είδαν τον πρωθυπουργό να μετατρέπει το event του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, σε event για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Βέβαια εδώ μετέτρεψε ένα «ΟΧΙ» σε δημοψήφισμα σε «ΝΑΙ» οπότε δεν δυσκολεύτηκε να κάνει και μια «μικρή» ιστορική αλλαγή.
Με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται.
Πλέον όμως τα social media είναι πανίσχυρα και έτσι όχι μόνο δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός αλλά με το μη κολακευτικό  #Στοκος_Τσιπρας, την «έπεσαν» στον πρωθυπουργό...


Χθες όταν έστειλαν στο http://Pronews.gr  την δήλωση Τσίπρα περί Χίτλερ και Μουσολίνι στον Α’Παγκόσμιο Πόλεμο, νομίζαμε ότι είχαν «χακέψει» την σελίδα του και δεν το δημοσιεύσαμε. Εμείς χάσαμε μια είδηση. Η Ελλάδα παγκοσμίως, έχασε την σοβαρότητά της, όμως.

pronews