15.11.18

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ το Sputnik: ότι Η Ισραηλινή Αεροπορία εκπαιδεύτηκε πάνω στους ελληνικούς S-300!


Από
 
Από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, διμερής συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας των δύο (2) χωρών. 
Όπως αναφέρει το ελεγχόμενο από το Κρεμλίνο Sputnik, βασισμένο σε ένα… tweet, οι Ισραηλινή Αεροπορία εκπαιδεύτηκε πάνω στους ελληνικούς S-300, ένεκα της άφιξης παρόμοιων συστημάτων στη Συρία.
Το επίμαχο tweet είναι το ακόλουθο:
Όπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό άρθρο μας «Σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της μαχητικής ικανότητας κατά τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων τόσο σε αποστολές Αέρος – Αέρος όσο και σε αποστολές Αέρος – Εδάφους σε μικτούς σχηματισμούς, οι οποίες διεξήχθησαν σε περιοχές του ελληνικού FIR«.
Μάλιστα είχαμε από τότε αναφερθεί στις φήμες περί εκπαίδευσης της Ισραηλινής Αεροπορίας με ελληνικά S-300.
«…Η αλήθεια φυσικά είναι ότι ούτε στο παρελθόν ούτε τώρα χρησιμοποιήθηκε το S-300 στον σχεδιασμό αεροπορικής άσκησης με συμμαχικά αεροσκάφη, πόσο μάλλον με αυτά των ισραηλινών στην δεδομένη περίσταση. 
Τέτοιες ευφάνταστες ιστορίες προκαλούν μόνο θυμηδία σε κύκλους του ΓΕΑ οι οποίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά οτι τα S-300 χρησιμοποιήθηκαν σε σενάρια κρούσης ισραηλινών F-16I.
Επιπλέον τονίζεται ότι το σύστημα που διαθέτει ιδιαίτερα αξιόλογες επιχειρησιακές ικανότητες, διαφυλάσσεται για ευνόητους λόγους μακρυά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» φίλων και συμμάχων προκειμένου να εξασφαλίσει αποτροπή και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα εάν και όποτε απαιτηθεί.
Κατά συνέπεια κανένα τέτοιο δημοσίευμα ή αναφορά δεν ευσταθεί, με όλα τα σχετικά σενάρια να εμπίπτουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».
Σύνοψη

Όπως είδαμε, ένα tweet ενός «ανώνυμου» χρήστη, έφτασε να γίνει θέμα στο πρακτορείο Sputnik, που ελέγχεται πλήρως από το Κρεμλίνο. Οι «ειδήσεις» του Sputnik συχνά αναπαράγονται από ελληνικά ΜΜΕ, κάτι που μάλλον θα ισχύσει και με τη περίπτωση της Ισραηλινής Αεροπορίας και των ελληνικών S-300.
ptisidiastima.com
_____________________
Η Efenpress ,  σε αντίθεση με  άλλα ειδησεογραφικά Blogs- δεν δημοσίευσε την "είδηση" για δύο λόγους:
1- Γιατί δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί και
2- Γιατί και ακόμη και εάν ήταν  αληθής , δεν συνέφερε τη χώρα μας η δημοσίευσή της.
    Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε και τι αναπαράγουμε γιατί πάνω από όλα, ευρίσκονται τα Εθνικά συμφέροντα.
Efenpress