21.11.18

Πρόγραμμα αναβάθμισης των G3A3 του ΕΣ: Νεότερες εξελίξεις (Φώτο)


Μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση υφιστάμενου φορητού οπλισμού σε μονάδες του Δ Σώματος Στρατού. Με μέριμνα της Διεύθυνσης Πεζικού και προσωπικές πρωτοβουλίες του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των G3A3. Τα όπλα έχουν εφοδιαστεί με τα εξής παρελκόμενα:
νέο πτυσσόμενο κοντάκι, ράγα τύπου Picatinny, λαβή στην θέση του χειροφυλακτήρα ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερο κράτημα του όπλου και κατ’ επέκταση καλύτερη ακρίβεια πυρών και τέλος ειδική θέση για σκοπευτικα τύπου red dot την ημέρα και προαιρετικά θερμικό σκοπευτικό τη νύχτα.
Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα αναβάθμισης του τυφεκίου εφόδου του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό που μάθαμε είναι ότι το κόστος αναβάθμισης του κάθε τυφεκίου ανέρχεται στο ποσό των € 1.200. Με το πέρας της αναβάθμισης το G3A3 θα είναι βαρύτερο κατά 400 γραμμάρια, ενώ στόχος του ΓΕΣ, σε πρώτη φάση, είναι ο εξοπλισμός των Ταγμάτων Προκαλύψεως και ακολούθως σε δεύτερο χρόνο των Μηχανοκίνητων Ταγμάτων.
Παράλληλα με το πρόγραμμα αναβάθμισης των G3A3 του ΕΣ προχωρούν:
Ο εφοδιασμός των Μονάδων Πεζικού με σύγχρονες εξαρτήσεις – γιλάκα μάχης καθως και σύγχρονα ατομικά υλικά. 
Η εγκατάσταση ασπίδιου στα Μ113 καθώς και θωράκισς στα M/S 240 GD που φέρουν βομβιδοβόλο GMG 40.

Δείτε τις φωτογραφίες:

defencereview.gr/