5.11.18

Αρειος Πάγος: Ερευνα για τις καταγγελίες Κοτζιά κατά Καμμένου

Η έρευνα ανατέθηκε από τηνκ.Ξένη Δημητρίου στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αφορά τόσο τη μήνυση που κατέθεσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, όσο και  τις κασέτες με τη συνέντευξη του τέως υπουργού στην Κρήτη που κατέθεσε στην Εισαγγελία η ΝΔ και περιλαμβάνει τα περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Σόρος

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, τόσο για την μηνυτήρια αναφορά του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και για τις βιντεοκασέτες με τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV της Κρήτη, κασέτες που έχει παραδώσει ήδη η ΝΔ στην κυρία Δημητρίου.

Ντόμινο, πολιτικών και εισαγγελικών εξελίξεων επέφερε η πρόσφατη παραίτηση του κ. Κοτζιά με 9σέλιδη επιστολή του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να διερευνήσει όσα αναφέρει ο πρώην ΥΠΕΞ στην μηνυτήρια αναφορά του.

Στη δικογραφία συσχετίζεται και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στον τηλεοπτικό σταθμό TV της Κρήτης στην οποία, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος, την οποία προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη.
Στην ουσία η Εισαγγελία Διαφθοράς θα προσπαθήσει να ερευνήσει τα όσα ειπώθηκαν στο επίμαχο ταραχώδες υπουργικό Συμβούλιο που οδήγησαν σε παραίτηση τον κ. Κοτζιά, αλλά και τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Κοτζιάς, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Παράλληλα, στη μηνυτήρια αναφορά επισυνάπτονται 6 πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και 4 σε εβδομαδιαία εφημερίδα, τα οποία ο κ. Κοτζιάς τα αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας των απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, των δήθεν σχέσεων του με τον κ. Σόρος, κ.λπ.
protothema