19.11.18

Σάλος με την ΜΚΟ που μάθαινε αλλοδαπούς στην Λέσβο να λένε ότι είναι Χριστιανοί για να πάρουν πολιτικό άσυλο

Πριν μια εβδομάδα είχαμε  αποκαλύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο για το πως δεκάδες ΜΚΟ «θησαυρίζουν» εις βαρος της Ελλάδας και της δημογραφικής της σύνθεσης και ότι η παράνομη μετανάστευση είναι πάνω απ'όλα μια κερδοφόρα επιχείρηση από την οποία χιλιάδες επιτήδειοι αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Φαίνεται πως η εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ του μεγάλου δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από την  ΜΚΟ ERCI στη Λέσβο η οποία δρούσε ανεξέλεγκτα από το 2015, έμελλε να αποτελέσει την  αρχή  για ένα μεγάλο κύμα αποκαλύψεων.
Η ERCI δεν ήταν η μόνη ΜΚΟ που κέρδιζε από το εμπόριο ανθρώπων.
Μια άλλη ΜΚΟ «βοήθησε» 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη και αποκαλύπτεται πως «εκπαίδευε» όσους ζητούσαν άσυλο να προσποιούνται πως διώκονται στον τόπο καταγωγής τους και υποφέρουν από ψυχικά τραύματα και τέλος πως να προσποιούνται ότι είναι Χριστιανοί.
Ο Άριελ Ρίκερ, εκτελεστικός διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Advocates Abroad που παρέχει νομικές συμβουλές στους μετανάστες, καταγράφηκε να ομιλεί περί του τρόπου παραπλάνησης των αρχών.
Τη σχετική συνομιλία δημοσιοποίησε η Καναδή ακτιβίστρια Λορίν Σάουθερν. Στην ιστοσελίδα της η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι βοήθησε έως και 15.000 μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και άλλους 2.500 να περάσουν σε άλλες χώρες.
Στην καταγεγραμμένη συνομιλία ο Ρίκερ περιγράφει πως η ΜΚΟ εκπαιδεύει τους μετανάστες στην υποκριτική, κυριολεκτικά, ώστε να ξεγελούν τους αρμόδιους. «Τους είπα, χρειάζεται υποκριτική, χρειάζεται ηθοποιία για να περάσουν, πρέπει να παίξουν όπως στο θέατρο».
Ο ίδιος ακούγεται να αποκαλεί τους αρμόδιους του EASO (European Asylum Support Office) που ελέγχουν τους μετανάστες «γαμ….ε τους ηλίθιους» και περιγράφει τον τρόπο «παιξίματος» των μεταναστών ώστε να ξεπερνούν τους ελέγχους.
Η ΜΚΟ συστάθηκε το 2016 και βοήθησε στο πέρασμα μεταναστών στην καθημαγμένη οικονομικά Ελλάδα. 
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) με το όνομα Advocates Abroad  πιάστηκε σε βίντεο να παραδέχονται ότι διδάσκουν μετανάστες πώς να υποδύονται τους Χριστιανούς(!) διωγμένους, τι να λένε, πώς να το λένε, πώς να μιλάνε, πότε να σηκώνονται, πότε να κάθονται, πώς να ζητούν διακοπή (της συνέντευξης), πώς να κλαίνε γοερά, πώς να διηγούνται περιστατικά διωγμών εναντίον τους και άλλα..
Το έκαναν σε 15000 ανθρώπους στην Ελλάδα και 2500 αλλού.
Έχει 380 υπαλλήλους και χιλιάδες εθελοντές από πολλά πανεπιστήμια του κόσμου.
Στοιχεία της ΜΚΟ όπως τα αναφέρει το antibaro.gr
email: cases@advocatesabroad.org και
email: volunteer@advocatesabroad.org ,
σελίδα στο facebook η οποία έκλεισε λόγω του σκανδάλου,
λογαριασμός στο twitter ο οποίος επίσης έκλεισε λόγω του σκανδάλου
λογαριασμός στο LinkedIn, ο οποίος επίσης έκλεισε λόγω του σκανδάλου
ιστοχώρος – ακόμα ενεργός – https://advocatesabroad.org/
λογαριασμός στο instagram – ακόμα ενεργός
λογαριασμός στο youtube – ακόμα ενεργός
Ο λογαρισμός της στο facebook λίγη ώρα πριν τον κλείσουν