22.11.18

Οι απρόσκλητοι "πρόσφυγες" με τα ..."προσφυγόπουλα"


Συνελήφθησαν (2) άτομα για υπόθεση οπλοκατοχής που αποσκοπούσαν στην πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος άνδρα
Επιπλέον, προέκυψε η εμπλοκή τους σε επίθεση που έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο σε βάρος γυναίκας
Στο πλαίσιο επιστάμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, έπειτα από σύλληψη δύο (2) ατόμων για περίπτωση οπλοκατοχής, προέκυψε η εμπλοκή τους στη διάπραξη έτερων αδικημάτων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 19-11-2018 συνελήφθησαν στην περιοχή της Καλαμαριάς δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 30 και 23 ετών, οι οποίοι κατείχαν, ο μεν πρώτος μία (1) μεταλλική σιδηρογροθιά και ένα (1) διαβατήριο έτερου προσώπου, ο δε δεύτερος μία (1) μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο και ένα (1) σπρέι πιπεριού.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν, ανέμεναν 47χρονο ημεδαπό με σκοπό να του προκαλέσουν σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προέκυψε, ότι τα ίδια άτομα ενέχονται σε περίπτωση πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος 61χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2018 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος των παραπάνω, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων, παράβασης Νομοθεσίας  περί εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια και Νομοθεσίας που αφορά σε ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών κ.α. διατάξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.