26.11.18

Σκηνές «φαρ ουέστ» στα Βριλήσσια: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά ληστών - Aιματηρή καταδίωξη

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», στην λεωφόρο Αναπαύσεως, στα Βριλήσσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών των ληστών με αστυνομικούς.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η ομάδα ΔΙΑΣ. Στη θέα των αστυνομικών που κλήθηκαν να επέμβουν, οι ληστές δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν έναν από τους δράστες, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
H ληστεία έγινε περίπου στις οκτώμισι το βράδυ. Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, στην οδό Αναπαύσεως 10, στα Βριλήσσια. 
Οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ πρόλαβαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία πριν διαφύγουν οι δράστες.
Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονταν κοντά, ανταποκρίθηκαν άμεσα και όταν έφθασαν στο σούπερ μάρκετ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ληστές.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον έναν από τους δύο, που ακολούθως τον συνέλαβαν.
Ο συνεργός του επιχείρησε να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη και εκείνος.
Οι αρχές εξετάζουν αν η αποψινή ληστεία συνδέεται με τις τρεις ένοπλες ληστείες που έγιναν την παραμονή της Black Friday σε γνωστά καταστήματα μέσα σε διάστημα μίας ώρας στην Αθήνα, στα βόρεια προάστια. Στην μια εξ αυτών μάλιστα, στη Μεταμόρφωση οι τέσσερις ληστές είχαν πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.
pronews