28.11.18

Ποιος είναι ο «βασιλιάς του χρυσού» Ριχάρδος - Έτσι το κύκλωμα χρυσού μετέφερε το φορτίο με τις ράβδους




reportaz net



Το πρόσωπο της ημέρας είναι ο γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή σε κυκλώματα...λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς του Ιωάννη και της Ρούπη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά μιλούν για έναν άνθρωπο με επιχειρηματικό «δαιμόνιο» και πολύ φιλόδοξο.
Το επιχειρηματικό του ένστικτο, άλλωστε, ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να γίνει ο «βασιλιάς του χρυσού» στη χώρα μας και στο να πιάσει τον… παλμό της οικονομικής κρίσης, ανοίγοντας το ένα μετά το άλλο ενεχυροδανειστήρια με το όνομά του σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Ο Ριχάρδος «έπιασε» την αγωνία του Έλληνα για επιβίωση μέσα στην κρίση κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο προς το όφελός του τον αγώνα που δίνουν κάθε ημέρα χιλιάδες Έλληνες, τάζοντάς τους καλές τιμές στα χρυσά κοσμήματα που θα πήγαιναν στα ενεχυροδανειστήριά του.
Στη χώρα μας έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις των καταστημάτων του με τον ίδιο ως παρουσιαστή να υπόσχεται πως στα καταστήματά του αγοράζουν νόμιμα τα κοσμήματα σε τιμές χρυσού. Οι καταγγελίες για αυτόν και την επιχειρηματική του δραστηριότητα, μάλιστα, είχαν φτάσει έως το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σε μία από αυτές αναφερόταν ότι μεγάλος αριθμός των αντικειμένων είναι προϊόν ληστειών και κλοπών κι ότι στις επιχειρήσεις του έλιωναν τα κοσμήματα και στη συνέχεια τα έκαναν πλάκες χρυσού και τα έστελναν στη Γερμανία. Υπήρχαν δε, καταγγελίες που ανέφεραν ότι ο Δημήτρης-Μυλωνάς Ριχάρδος ζούσε πλουσιοπάροχα και είχε συνοδεία ασφαλείας σε κάθε του μετακίνηση. Ωστόσο, έρευνες που έγιναν στη βίλα του δεν απέδωσαν κάτι το αξιόλογο.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει εμπλακεί σε διαμάχη με οικοπεδούχους σε περιοχή της ανατολικής Αττικής, με τους αντιδίκους να υποστηρίζουν ότι αγόρασε οικόπεδα χωρίς να αποπληρώσει πλήρως το ποσό που είχαν προσυμφωνήσει, ενώ το όνομά του είχε «ακουστεί» και σε υπόθεση ναρκωτικών, χωρίς -εντούτοις- η έρευνα να δείξει κάτι σε βάρος του.
Κύκλωμα χρυσού: Έτσι μετέφεραν τις ράβδους αξίας 500.000

Ράβδους χρυσού αξίας 500 χιλιάδων ευρώ με τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν μέρα παρά μέρα στην Τουρκία τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σε μία πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την συμμετοχή της ΕΚΑΜ, που εξελίσσεται από χθες τα ξημερώματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Βόλο.
Η κάθε ράβδος χρυσού ήταν 6 κιλά ενώ οι διαφυγώντες δασμοί υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 63 συλλήψεις.
Τα τουριστικά λεωφορεία αναχωρούσαν μέρα παρά μέρα με προορισμό την Τουρκία, μέσω Αλεξανδρούπολης και Εβρου. Οι ράβδοι χρυσού μεταφέρονταν ως ασυνόδευτα δέματα ή μέσα σε αποσκευές «επιβατών».
Οι διαφυγόντες δασμοί από το κάθε φορτίο αξίας 500.000 ευρώ υπολογίζονται σε 150.000 ευρώ. Στο τελωνείο της Αλεξανδρούπολης υπήρξε αυτόφωρη σύλληψη ατόμου με 25 κιλά χρυσού. Εχουν κατασχεθεί 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και χρυσός 50 κιλών.
Αρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν γνωστός τηλε-ενεχυροδανειστής ήταν ένας Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής. Στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχαν και άλλοι άλλοι συνάδελφοί του, έμποροι χρυσού, κλεπταποδόχοι, δράστες ληστρικών επιδρομών και κλοπών σε σπίτια και κοσμηματοπωλεία. Το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη στο σπίτι του στην Ακρόπολη.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας αστυνομικός.
Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων συνέλεγαν ενέχυρα χρυσού, κοσμήματα και χρυσαφικά, που προέρχονταν κυρίως από παράνομες δραστηριότητες ομάδων ληστών και διαρρηκτών σπιτιών και κοσμηματοπωλείων, τα έλιωναν, τα μετέτρεπαν σε ράβδους χρυσού και προέβαιναν σε λαθρεμπόριο διοχετεύοντας τα στο εξωτερικό μέσω Τουρκίας, σε Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί Έλληνες και αλλοδαποί υπήκοοι, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες σε οικίες, καταστήματα, αποθήκες, αυτοσχέδια χυτήρια ενώ έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός ράβδων χρυσού, κοσμημάτων, χρυσαφικών, χρημάτων. Παράλληλα γίνεται εκτενής έρευνα των παραστατικών κατοχής χρυσού και κοσμημάτων σε ενεχυροδανειστήρια και κοσμηματοπωλεία, για να εξεταστεί η νομιμότητά τους.
Σε κάποιες περιπτώσεις συλλήψεων μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων κρίθηκε, λόγω επικινδυνότητας, η χρησιμοποίηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, με τα στελέχη της να εισβάλουν στα σπίτια υπόπτων από μπαλκόνια και παράθυρα, πιάνοντας στον ύπνο τους κατηγορουμένους, τα ξημερώματα της Τρίτης, στα νότια προάστια και το κέντρο της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες για την δράση των εγκληματικών οργανώσεων και η διερεύνησή τους εξελίχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, οι οποίοι το 2016 είχαν εξαρθρώσει την μαφία των «Κορλεόνε Ρομά», οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 700 ληστρικές επιδρομές σε οικίες της Αττικής και επαρχίας.



Πηγή:  - REPORTAZ NET