23.11.18

Απόδραση Ζαν Κλοντ Όσβαλντ: Δεν έχει περάσει τα σύνορα - Η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί το διαμέρισμα που τον «φιλοξενούν»

Ακόμα αναζητείται ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος κατά την ΕΛ.ΑΣ δεν έχει περάσει τα σύνορα και βρίσκεται εντός της Ελλάδας.

Έσπασε το ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” παρακολούθησης και εξαφανίστηκε και είναι σίγουρο ότι δεν πήρε μόνος του την απόφαση αυτή αλλά υπάρχει ολόκληρο «κύκλωμα» από πίσω. 
Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο εμπλεκόμενος στις υποθέσεις για το “μαύρο χρήμα” από τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν έχει καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό και μάλιστα θεωρούν ότι γνωρίζοντας ότι είναι σεσημασμένος ούτε ο ίδιος θα επιχειρούσε να διαφύγει καθώς άμεσα σήμανε συναγερμός σε όλες τις εξόδους της χώρας. 
Έτσι το σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι να υπήρξε πρόσωπο ή πρόσωπα, πιθανότατα από το εξωτερικό, που ανέλαβαν να τον υποστηρίξουν.
Θεωρούν ότι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είχε προσχεδιάσει την απόδραση καιρό πριν. Ήρθε σε συνεννόηση με τουλάχιστον ένα άτομο και ζήτησε βοήθεια ώστε να εξασφαλίσει έναν χώρο ο οποίος θα λειτουργούσε ως κρησφύγετο. 
Έτσι κάποιο πρόσωπο ανέλαβε να βρει έναν χώρο, πιθανότατα κάποιο διαμέρισμα στο οποίο διαμένει ο Όσβαλντ μέχρι να βρεθεί ο τρόπος να διαφύγει από τη χώρα.
Έτσι οι αστυνομικοί για να τον εντοπίσουν προσπαθούν να πάνε τώρα τον χρόνο πίσω και να δουν ποιες ήταν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που έκανε ο δραπέτης πλέον Όσβαλντ πριν σπάσει το “βραχιολάκι” και σπεύσει να εξαφανιστεί.
Έτσι μπήκαν στο μικροσκόπιο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε όλο τον τελευταίο καιρό αλλά και οι επικοινωνίες του μέσω Internet.
Όλα τα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησε μπαίνουν και αυτά στο μικροσκόπιο ενώ ταυτόχρονα γίνεται έρευνα για πρόσωπα που εισήλθαν τον τελευταίο καιρό στη χώρα και έχουν κάποια σχέση με τον Όσβαλντ ή πρόσωπο με το οποίο σχετίζεται ο δραπέτης.
pronews