26.11.18

Πιάστηκαν οι Β-ΡΩΜΑ-δολοφόνοι της γριούλας στην Κορινθία



Μπήκαν στο σπίτι της και την σκότωσαν για να πάρουν τηλεόραση και πετρέλαιο!

Εξιχνιάστηκε η ληστεία και άγρια δολοφονία σε βάρος μίας 85χρονης στην Κορινθία από τέσσερις Ρομά, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της, την σκότωσαν και αφού δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ, της αφαίρεσαν την τηλεόραση, λίγα τρόφιμα που βρήκαν και ποσότητα πετρελαίου από την δεξαμενή του καυστήρα της.

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία και ανθρωποκτονία σε βάρος μίας 85χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα του Σαββάτου στην οικία της, στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το βράδυ, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στις Κρήνες του Δήμου Βέλου - Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κορινθίας, δύο Ρομά, ηλικίας 20 και 32 ετών.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το πρωί, αφού διέρρηξαν την πίσω πόρτα της οικίας της ηλικιωμένης και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, μέχρι θανάτου και την τοποθέτησαν στο κρεβάτι της, καθώς όμως δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ, αφαίρεσαν μία τηλεόραση, ποσότητα πετρελαίου από την δεξαμενή του καυστήρα της και τρόφιμα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Σημειώνεται ότι η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, από μία συγχωριανή της που την περιέθαλπε.
Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, κατά την διάρκεια της εφόδου στον καταυλισμό των Ρομά, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 20χρονο και τον 32χρονο και τους συνέλαβαν.
Οι δράστες άφησαν αποτυπώματα πίσω τους στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης, ενώ τους είδαν και μάρτυρες να περιφέρονται στο χωριό. Πρόκειται για γνωστούς κακοποιούς στην τοπική κοινωνία που μπαινοβγαίνουν συχνά στην φυλακή και έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές για πλήθος παράνομων πράξεων όπως για κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά κλπ. και έτσι δεν δυσκολεύτηκαν οι αστυνομικοί να τους ταυτοποιήσουν.
{ ΣΣ Efenpress: Το να μπαίνουν στη φυλακή είναι κατανοητό.Ακατανόητο είναι το να ξαναβγαίνουν και μάλιστα σύντομα. Μόνο σε... καθαρίστριες επιβάλλεται η "εσχάτη" των ποινών και  Όχι στα αποβράσματα - καρκινώματα, που διαβιούν παρασιτικώς.}
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμη Ρομά συνεργούς τους, έναν 29χρονο και έναν 16χρονο, που αναζητούνται. Ο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Πρόσθετα, αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης ηλικιωμένης. Οι δράστες δεν την είχαν δέσει, ωστόσο είχε εμφανείς μόλωπες από δαχτυλιές και στους δύο ώμους που δείχνει ότι την τράνταξαν για να τους πει που είχε χρήματα, τα οποία βεβαίως δεν είχε. Καθώς η υγεία της ήταν πολύ επιβαρημένη και είχε χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και βηματοδότη στην καρδιά, εικάζεται ότι έχασε την ζωή της από την κακομεταχείριση που δέχτηκε και ίσως να της έκλεισαν κάποια στιγμή και το στόμα, κάτι που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάστασή της, ενώ δεν της πήγαν κοντά της την αναπνευστική της συσκευή, την άφησαν έτσι και έφυγαν.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου- Βόχας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
news247