22.11.18

Ο Λευκός Οίκος επιτρέπει τη χρήση βίας από τον στρατό στα σύνορα των ΗΠΑ


Efenpress:Γι αυτό υπάρχουν τα σύνορα, για να μη παραβιάζονται.





Τη χρήση βίας (και όποτε χρειαστεί φονικής βίας) από τους στρατιώτες επιτρέπει ο Λευκός Οίκος, στα σύνορα των ΗΠΑ, εν όψει της έλευσης μεταναστών. Στα νότια σύνορα των ΗΠΑ βρίσκονται παρατεταγμένοι 5.900 στρατιώτες.
Την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιεί μέχρι και «φονική βία», όποτε κρίνεται αναγκαίο, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό έχει λάβει ο αμερικανικός στρατός που βρίσκεται παρατεταγμένος εκεί, εν αναμονή της άφιξης ενός καραβανιού με μετανάστες, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος. 
Οι στρατιώτες που έχουν παραταχθεί στα σύνορα θα μπορούν να «εκτελούν εκείνες τις στρατιωτικές προστατευτικές δραστηριότητες που το υπουργείο Άμυνας αναγνωρίζει ως λογικά απαραίτητες», για την προστασία των παραμεθόριων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των «επίδειξης ή χρήσης βίας (και φονικής βίας, όπου είναι απαραίτητο), ελέγχου του πλήθους, προσωρινής κράτησης (…)», ανέφερε η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την Military Times.
Η εν λόγω εντολή υπεγράφη από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, αργά την Τρίτη.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση είναι απαραίτητη, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σημειώνουν ότι χιλιάδες μετανάστες που έχουν φτάσει στα σημεία ελέγχου στα σύνορα των ΗΠΑ, κοντά στην Τιχουάνα του Μεξικού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιστατικά βίας.
Παράλληλα, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Sputnik, σήμερα, η εν λόγω απόφαση ήταν αναγκαία για την προστασία της ακεραιότητας των συνόρων και του προσωπικού των ΗΠΑ. 
«Υπό το φως της ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια και προκειμένου να προστατευτεί η ακεραιότητα των νότιων συνόρων, ο πρόεδρος (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ) εξουσιοδότησε το υπουργείο Άμυνας να προστατεύσει το ομοσπονδιακό προσωπικό (…)», παρατήρησε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.


https://sputniknews.gr

http://greeknation.blogspot.com