2.11.18

Βίντεο: Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην Κύπρο - «Καθαρό» μήνυμα στην Άγκυρα

Oι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις των Sayeret Matkal συνασκήθηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο όρος Τρώοδος στέλνοντας «καθαρό» μήνυμα στην Άγκυρα για το τι θα έχει να περιμένει σε περίπτωση που απειλήσει την σύμμαχο Κύπρο.

Η εν λόγω άσκηση είναι η Τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιείται στην Κύπρο από τους Ισραηλινούς, τα τελευταία δύο χρόνια.
Με την άσκηση που πραγματοποίησε στην Κύπρο η ΙDF ασχολούνται όλα τα ΜΜΕ του Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή τα 11 ισραηλινά F-16 από την 110 ΠΜ στην Λάρισα επέστρεψαν στο Ισραήλ.
Συνασκήθηκαν με την ΠΑ σε όλο το μήκος και πλάτος του ελληνικού χερσαίου χώρου αλλά δεν βγήκαν στο Αιγαίο για ευνόητους λόγους (για αποφυγή καταγραφής σεναρίων και τακτικών)
Στην Κύπρο οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν από την 29η Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.
Οι ασκήσεις διεξήχθησαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτές συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ δημοσίευσε εικόνες από τις ασκήσεις με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF), σημειώνοντας ότι προωθούν την «αλληλοκατανόηση, την αυτοπεποίθηση και τη συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Joint training of IDF and National Guard SoF.Great opportunity and perfect activities for getting experiences,promoting understanding,building confidence and enhancing cooperation between the Israeli and Republic of Cyprus Armed Forces.Congratulations to all,of making it happen.
pronews