13.11.18

Έβαλαν βόμβα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου


"Άγνωστοι" τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα τα ξημερώματα της Τρίτης.
Οι άγνωστοι ενημέρωσαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό με τηλεφώνημα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στην Εφημερίδα των Συντακτών και ιστοσελίδα.

Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στο Βύρωνα, ότι θα ενεργοποιηθεί σε 20 λεπτά και ότι δεν είναι φάρσα.
Άμεσα στην περιοχή έφτασαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετά από έρευνες εντόπισαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε κατσαρόλα.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί με τους άνδρες των ΤΕΕΜ να επιχειρούν, κατά πληροφορίες, να απενεργοποιήσουν πλήρως τον μηχανισμό χωρίς να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δράστες διατηρώντας άθικτο τον μηχανισμό.
Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση ο μηχανισμός δεν εξερράγη πιθανότατα από κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία με την αστυνομία να ερευνά πλέον ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή.
Pronews
_____________
Σύμφωνα με εκτίμηση δική μας, η βόμβα δεν επρόκειτο να σκάσει, σκόπιμα. Αποτελούσε απλά μέρος απειλής κατά του Αντεισαγγελέως για κάποιο θέμα που προφανώς χειρίζεται και κάποιους ενοχλεί...
Αυτή η εκτίμηση θα ενισχυθεί αν δεν βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα κ.λ.π. στην άσκαστη βόμβα.
Efenpress