18.11.18

Βόρειος Ήπειρος... και ΟΧΙ Νότιος Αλβανία! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"

Για μια ακόμη φορά ο κομμουνιστής Φίλης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί το εθνικό αίσθημα, προκαλεί αυτή την ίδια την Ιστορία. Με άταφο ακόμα το παλικάρι που πέθανε για μια Σημαία έξι μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα της “ελεύθερης” (;) Ελλάδας δήλωσε
: «Όταν ένα πρόσωπο πηγαίνει σε μία ξένη χώρα με Καλάσνικοφ και υψώνει μια ξένη σημαία στην νότιο Αλβανία και όχι στην βόρεια Ήπειρο, καθώς είναι αλβανικά τα εδάφη και εκεί ζει ελληνική μειονότητα, τι περιμένουμε να γίνει. Αν το έκανε κάποιος στην Ελλάδα τι θα γινόταν; Δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος, είναι Νότιος Αλβανία όχι Βόρεια Ήπειρος. Το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου. Είναι αλβανικά τα εδάφη...

Πριν απαντήσω στην δήλωση αυτή του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, να θυμίσω ότι δεν είναι ο μοναδικός που έχει ξεχάσει ότι υπάρχει μια σκλαβωμένη Ελληνική Πατρίδα που λέγεται Βόρειος Ήπειρος. Και δεν είναι μόνον η αριστερά, η οποία με θράσος αποκαλεί την Βόρειο Ήπειρο Νότιο Αλβανία, ήταν και συγκεκριμένοι βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι στο παρελθόν έκαναν το ίδιο, αλλά και τώρα διαβάσατε μήπως σε καμία ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας να αποκαλείται η περιοχή αυτή η προαιώνια Ελληνική Βόρειος Ήπειρος; Όχι, βέβαια... Όσο για την αριστερά όταν για 50 σχεδόν χρόνια στέναζε ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου κάτω από το τυραννικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα, όχι μόνον δεν υπερασπιζότανε τα δικαιώματα των αδελφών μας, αλλά υμνούσε το κομμουνιστικό καθεστώς.

Αλλά ας επανέλθουμε στην δήλωση Φίλη. Τα εδάφη εκεί θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν είναι Αλβανικά είναι προαιώνια Ελληνικά και ότι εάν υπήρχε Ελλάδα και όχι ψευτορωμαίικο, η Βόρειος Ήπειρος έπρεπε να είναι μία περιοχή τουλάχιστον Αυτόνομη, όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Όσο για τις Βουλιαράτες, το χωριό όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Άξιος Έλληνας Κωσταντίνος Κατσίφας, το 1979 σε μία τοποθεσία η οποία ονομάζεται «Αμπέλι του Γρηγόρη Γκάζικα» ευρέθησαν πήλινα αντικείμενα του τρίτου αιώνα π.Χ. με Ελληνικές επιγραφές, τα οποία σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είχαν κλαπεί από το μουσείο του χωριού. Δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια βεβαιωμένης Ελληνικής Ιστορίας και όμως για τον Φίλη και τους πάσης φύσεως αρνητές της εθνικής συνέχειας είτε φιλελεύθερους, είτε μαρξιστές, οι Βουλιαράτες δεν είναι Βόρειος Ήπειρος, είναι Νότιος Αλβανία! Οι Βουλιαράτες στην περιοχή των οποίων στην πλάκα του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου υπάρχει η χρονολογία 1584 μ.Χ!

Αλήθεια “σύντροφε” Φίλη, υπήρχε Αλβανία τον τρίτο αιώνα π.Χ; Υπήρχε Αλβανία στα 1584 μ.Χ; Ερωτήματα που δεν θα λάβουν απάντηση γιατί τελικά ο μπολσεβικισμός είναι μια βαριά αρρώστια ανίατη χωρίς θεραπεία.

Εκεί κοντά στις Βουλιαράτες την 1η Δεκεμβρίου του 1940 έγινε η φονική μάχη του Αγίου Αθανασίου και η πρώτη οπισθοχώρηση των Ιταλών. Στην μάχη αυτή έπεσαν στο πεδίο της Τιμής 15 Έλληνες Στρατιώτες, που ετάφησαν στο νεκροταφείο του χωριού.
 Στο ίδιο νεκροταφείο που την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 ετάφει ο τελευταίος Στρατιώτης του Έθνους, που έπεσε για την ελευθερία της Βορείου Ηπείρου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας! Εκεί, όπου υπάρχει και το μοναδικό Νεκροταφείο Ελλήνων Στρατιωτών και Αξιωματικών που έχασαν την ζωή τους πολεμώντας τον εισβολέα και απελευθερώνοντας ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά την Βόρειο Ήπειρο όταν κυμάτισε η Γαλανόλευκη υπερήφανη στην Κορυτσά, στο Αργυρόκαστρο, στην Πρεμετή, στους Άγιους Σαράντα.

Δέκα ολόκληρες ημέρες έκανε το αλβανικό κράτος να δώσει το νεκρό σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του! Στην τελευταία του κατοικία τον ξεπροβόδισε η χαροκαμένη μάνα του και χιλιάδες Έλληνες, ενώ την προηγούμενη ημέρα το βράδυ τον μοιρολόγησαν στην πατρική του οικία, ζωντανεύοντας έθιμα χιλιάδων χρόνων, που κρατούν από τον Όμηρο, απαντώντας σε όλους αυτούς που λένε ότι οι Βουλιαράτες δεν είναι Ελλάδα!



Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής