6.11.18

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέο εθνικό όνειδος - Έδωσαν στους δανειστές βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, γυμναστήρια έναντι του χρέους

Tα κοράκια ή μαύρα είναι ή ΡΟΖ, πάντα κοράκια είναι και θα έχουν την ίδια τύχη... Juan
_________________________________________
Ένα νέο εθνικό όνειδος αποτελεί η παραχώρηση στους δανειστές προς «εκμετάλλευση» και «αξιοποίηση» κρατικών δομών της χώρας, οι οποίες έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών, μετά την αποκάλυψη της εξίσου ντροπιαστικής παραχώρησης των ιστορικών μνημείων, έναντι του χρέους!

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση παραδίδει στους δανειστές βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΑΠΗ και γυμναστήρια, δομές δηλαδή που αποτελούν την «καρδιά» της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη και που χωρίς αυτές δεν μπορεί να έχει την στοιχειώδη διαβίωση.
Συγκεκριμένα «αποδεσμεύονται» το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου» Αγίας Βαρβάρας, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Αγίας Βαρβάρας και το Βρεφονηπιακό Σταθμό «Δημήτρης Παντελιάδης» Αγίας Βαρβάρας.
Και τα τρία μεταβιβάστηκαν στην «Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου» ΕΤΑΔ ΑΕ προκειμένουν τα έσοδά τους από την αξιοποίηση-ιδιωτικοποίηση να πηγαίνουν στο Υπερταμείο.
Έτσι λοιπόν τα έσοδά τους θα διατίθενται στο Υπερταμείο προς εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους και ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για όλες τις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα για Δήμους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας: Δηλαδή η πλειοψηφία των Δήμων της χώρας.
Η παραχώρηση προς αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων ήταν τεράστιο θέμα από ιστορική, πολιτιστική, οικονομική σκοπιά και αποτελούσε ηθικό και πρακτικό ζήτημα.
Τώρα όμως οι δανειστές εισβάλουν στις καθημερινές συνήθειες και στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γεώργιου-Δημήτριου Καρρά προς τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Μάλιστα ρωτάει ο ερωτών βουλευτής εάν τελικά υπερτερεί το στενό ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου προς εξυπηρέτηση του χρέους έναντι της υγιούς κοινωνικής ανάπτυξης και εάν επιφυλάσσεται η κυβέρνηση έναντι των δανειστών του δικαιώματος να επαναμεταβιβάσει τα ακίνητα στο Δημόσιο.
Φυσικά τίθεται το εξής ζήτημα: Για αυτά τα ακίνητα μάθαμε, πόσα άλλα έχουν ήδη μεταβιβαστεί ή οδεύουν προς μεταβίβαση σε ΕΤΑΔ και Υπερταμείο προς εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους;
 
Για του λόγου το αληθές προσφάτως έγινε γνωστή η μεταβίβαση εκατοντάδων (!) ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στην Θεσσαλία στο Υπερταμείο χωρίς όμως να  είναι γνωστή η φύση των ταμείων αυτών.
«Ποια είναι τα 9 ακίνητα της Καρδίτσας που εκχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο λεγόμενο υπερταμείο, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους και γιατί ακόμη οι φορείς δεν τα γνωστοποίησαν στους πολίτες;», ερωτά θεσσαλική εφημερίδα 
Η εκχώρηση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου για 99 χρόνια, στο λεγόμενο υπερταμείο, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, είναι αναμφίβολα μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη διακυβέρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ανάμεσα στα 10.119 ακίνητα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ανήκουν εξακόσια τριάντα έξι (636) ως εξής:
Εκατό πενήντα επτά (157) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. ( Στο Δήμο Λάρισας 119)
Τετρακόσια πενήντα (450) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. (Στο Δήμο Ν. Αγχιάλου 447)
Είκοσι (20) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων . (Στο Δήμο Τρικάλων 15)
Εννέα (9) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. (Στο Δήμο Καρδίτσας 9)
«Ποια είναι αυτά τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο; Οι φορείς οφείλουν να δουν τάχιστα ποια είναι αυτά και να τα δημοσιοποιήσουν στους πολίτες για να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει» ρωτάει η θεσσαλική εφημερίδα.
Τι σημαίνει αυτό: Ότι χιλιάδες ακίνητα που έχουν να κάνουν με την καθημερινή ζωή των πολιτών πιθανότατα έχουν ήδη μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο για την εξυπηρέτηση του χρέους αλλά κανείς δεν γνωρίζει την φύση των ακινήτων αυτών πίσω από την κάλυψη των «κωδικών».
pronews