17.11.18

Συγκλονιστικός Ματέο Σαλβίνι: «Ισοπέδωσε» Τουρκία, Ερντογάν και Έλληνες πολιτικούς σε 4' - Δείτε το βίντεο

Ενα πραγματικά συγκλονιστικός Ματέο Σαλβίνι "ισοπεδώνει" Τουρκία, Ερντογάν και... Έλληνες πολιτικούς μέσα σε τέσσερα περίπου λεπτά σε ομιλία του στην Ευρωβουλή.
Ας δούμε μερικά σημεία από την ομιλία του:

"Μιλώ σε όσους βρίσκονται έξω από αυτό το Μέγαρο, από αυτή την αίθουσα και σε εκείνους που μας παρακολουθούν από το σπίτι, όχι σε εκείνους που κυβερνούν αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είναι συνεργοί, υποκριτές, ψεύτες, ανίκανοι ή αφελείς.
Ξεκινάω με τις απειλές του Τούρκου ηγέτη Ερντογάν που αυτή τη στιγμή τον χρηματοδοτούμε με 10,5 δισ ευρώ.
Εάν έχετε έστω και λίγη υπερηφάνεια ή αξιοπρέπεια σταματήστε την χρηματοδότηση αυτών των δισεκατομμυρίων ευρώ στο τουρκικό καθεστώς.
Δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτούμε ανθρώπους που έρχονται να μας δώσουν μαθήματα δημοκρατίας στην Ευρώπη, που λέει ότι υπάρχουν ολόκληρες χώρες στα χέρια φασιστών και ρατσιστών.
Το θεωρώ φυσιολογικό για όσους πίνουν καφεδάκια ή ποτάκια (σ.σ.: για τον Γιούνκερ η σπόντα)... Μπορείτε όμως να σταματήσετε αυτό το "ποτάμι" δημοσίου χρήματος από τους φόρους των Ιταλών και των Ευρωπαίων για την χρηματοδότηση του τουρκικού καθεστώτος, ναι ή όχι;
Μπορείτε αν θέλετε να διακόψετε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας οι οποίες δεν θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει καθόλου διότι η Τουρκία δεν είναι, δεν θα είναι και δεν θα γίνει ποτέ Ευρώπη, εκτός και αν κάποιος συμφωνεί και θέλει να κάνει "δουλειές" σε αυτά τα μέρη.
Για την μετανάστευση δεν έχετε καταφέρει τίποτα, ρεκόρ σε νεκρούς, ρεκόρ σε λαθρομετανάστες.
Το ευρώ είναι ένα νόμισμα καταστροφικό που μέσα σε 15 χρόνια φτωχοποίησε 4 εκατ Ιταλούς με ρεκόρ ανεργίας και με ένα δημόσιο χρέος που αυξήθηκε σε 800 δισ ευρώ.
Κάποιος θα τρέξει να καταργήσει τις δικλείδες ασφαλείας που έχουν τα ιταλικά και ευρωπαϊκά προϊόντα, ευνοώντας τον κινεζικό αθέμιτο ανταγωνισμό, ή είστε πληρωμένοι από άλλους ή είστε τρελοί.
Ανανεώσατε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η μοναδική χώρα που είχε το κουράγιο να πάει και να βοηθήσει την Συρία πολεμώντας την ισλαμική τρομοκρατία.
Αν θα έπρεπε να περιμένουμε από τι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ή από την ευρωπαϊκή επιτροπή να πολεμήσει το ISIS, θα τους είχαμε σήμερα εδώ να κάθονται με μπούρκες και σαρίκια και να μας δίνουν μαθήματα Δημοκρατίας αλλά προφανώς δεν σας νοιάζει.
Για ότι αφορά τον αγροτικό τομέα δεν είπατε ούτε λέξη.
Κατακλύζετε την αγορά, τα ευρωπαϊκά τραπέζια και τα στομάχια των παιδιών μας με λάδι από την Τυνησία, πορτοκάλια από το Μαρόκο και ντομάτες που κανείς δεν ξέρει από που, όσπρια που έρχονται από την Κίνα χωρίς κανένα έλεγχο, ρύζι από την Καμπότζη, σκόνη γάλακτος από την Ουκρανία..."
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μ.Σαλβίνι υπερασπίζεται την Κύπρο και καταφέρεται κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν. Οπως έχει ήδη γράψει το pronews.gr, ο Μ.Σαλβίνι ένα μήνα πριν είχε δηλώσει:
«Η Κύπρος υπό τουρκική κατοχή κι εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τη Τουρκία στην ΕΕ - Ασύλληπτο. Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα (σ.σ.: η Τουρκία) η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. (σ.σ.: Κύπρος). Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».
Και όμως, η Κύπρος μπλοκάρει την διακοπή διαπραγματεύσεων Αγκυρας και ΕΕ - Θέλει τη Τουρκία στην ΕΕ!
Στην αντίπερα όχθη, η Κύπρος μπλοκάρει την διακοπή διαπραγματεύσεων Αγκυρας και ΕΕ ρίχνοντας "σωσίβιο" στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας όπως είχε αναφέρει τοpronews.gr.
Κυπριακές πηγές αναφέρουν πως διαφωνούν με την εισήγηση της Κάτι Πέρι για επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία!
Ο επικεφαλής της Κυπριακής διπλωματίας θα καταθέσει τις εθνικές θέσεις στο εξέχουσας πολιτικής σημασίας τετ α τετ που θα έχει τη Δευτέρα, με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας των Βρυξελλών, Φρεντερίκα Μογκερίνι.
Μπορεί η εισηγήτρια του Ευρωκοινοβουλίου να τάσσεται πλέον υπέρ της ειδικής σχέσης και όχι ένταξης, ωστόσο οι απόψεις της θα περάσουν από το φίλτρο των πολιτικών ομάδων    
Να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίο
Δείτε το βίντεο
Ελλας: Ζητείται ένας δεξιός «Ματέο Σαλβίνι». Συμβιβαζόμαστε και με έναν αριστερό «Ντι Μάιο». «Όχι άλλο κάρβουνο»! https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/728055_sygklonistikos-mateo-salvini-isopedose-toyrkia-kai-erntogan-kai