25.10.18

Τα social media «πήραν φωτιά» με το γραμματικό λάθος της Νοτοπούλου στο Instagram

Συστήνοντας τον άνδρα που απεικονιζόταν στη φωτό η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε το λάθος γράφοντας τον διευθύνων σύμβουλο αγνοώντας προφανώς ότι το συγκεκριμένο επίθετο, κλίνεται. 
_Σχόλιο συνεργάτου της  EFENPRESS

Το λάθος το έκανε η Κατερίνα Νοτοπούλου και γι αυτό κάποιος το πρόσεξε.Δυστυχώς όμως το 95% καθηγητών, διδασκάλων, τηλεπαρουσιαστών,πολιτικών κ.λ.π. είναι άσχετοι με την Ελληνική γλώσσα, απλά γιατί αυτά που διδάχθηκαν στα σχολεία μετά την ..."αποκατάσταση της  δημοκρατίας" ήταν στη μαλλιαρή . Βλέπουμε  πχ. " Άρθρο του  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ καθηγητής..." Ακούμε στις διαβιβάσεις του "1ΧΧ" : " Να μεταβείτε ...παραταύτα στην οδός Πιπί Γερμανού να συναντήσετε τον καλών να σας υποδείξει για ...μέθυσο άτομο" Πέντε λάθη σε μία πρόταση! Κάποιος θα πρέπει να τους μάθει  ότι όταν γράφουμε "του" ακολουθεί η πρόταση στη γενική και όχι στην ονομαστική, οπότε θα πρέπει να γραφεί " Του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννη ,  ότι άλλο είναι το πάραυτα και άλλο το παρά ταύτα, ότι δεν λέμε Πιπί αλλά Παλαιών Πατρών Γερμανού, και δεν λέμε θα συναντήσετε στην ...οδός αλλά στην οδό τον καλών αλλά τον καλέσαντα, ούτε μέθυσο άτομο. (Μέθυσο άτομο είναι εκείνο που ρέπει προς την μέθη και δεν είναι πάντα μεθυσμένο) αλλά μεθυσμένο κ.λ.π. Στο ίδιο στυλ με τα ίδια λάθη δυστυχώς γράφονται άρθρα και ...ξεφωνούνται από τα κανάλια ακόμα και στα δελτία ειδήσεων- που υποτίθεται ότι έχουν συνταχθεί με άνεση χρόνου-"παραμορφώνοντας" τους τηλεθεατές.  Δικαιώνετι απόλυτα το " Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις" Αυτή είναι η μεταπολιτευτική παρά φύσιν βιασμένη Ελληνική γλώσσα των "προοδευτικών". Έκτρωμα θήλεως άνευ επιβήτορος, όπως θα έλεγε ο καθηγητής Πίττος. 
 Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

ΥΓ
Και ένα "φρέσκο" σημερινό από άλλο R/T κέντρο (1ΧΧ) : "Μόλις φτάσετε στο τόπο
του...συμβάν!!!
____________________________
Το γραμματικό λάθος της Κατερίνας Νοτοπούλου στο Instagram σχολίαζαν χθες τα social media. 
Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης είχε συνάντηση με τον διεθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» και θέλησε να το επικοινωνήσει μέσω Instagram. Πόσταρε λοιπόν τη φωτογραφία και έγραψε και ένα μικρό κειμενάκι για τη συνάντησή τους. Συστήνοντας τον άνδρα που απεικονιζόταν στη φωτό η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε το λάθος γράφοντας τον διευθύνων σύμβουλο αγνοώντας προφανώς ότι το συγκεκριμένο επίθετο, κλίνεται. 
Έγραψε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: «Συνάντηση εργασίας με τον διευθύνων (σσ. αντί διευθύνοντα) σύμβουλο της #κτυπ. Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις τα νέα χειρουργεία του #ΑΧΕΠΑ, το Μποδοσάκειο στην #Πτολεμαιδα, την Αστυνομική Διεύθυνση στην #Καστοριά, τις νέες φύλακες στη #Δράμα. Εργαζόμαστε για ουσιαστικές λύσεις στο ζήτημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για το 24ο και το 25ο δημοτικό Ευόσμου και επεξεργαζόμαστε τη βέλτιστη λύση για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσνικης. Προσεχώς ανακοινώσεις!».
Από εκεί και πέρα τα σχόλια στα social media πήραν φωτιά και μετά από κάποιες ώρες διορθώθηκε και το λάθος.