23.10.18

Ship ahoy! Ο νέος Τιτανικός ξανά στις θάλασσες από το 2022

ΠΡΟΤΑΣΗ: Να προσκληθούν όλα τα μέλη της Βουλής στο παρθενικό ταξίδι του νέου ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ! (Μπας και...)Juan


Ήταν 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Απριλίου του 1912 όταν το πολυτελές υπερωκεάνιο της βρετανικής εταιρίας White Star Line, Τιτανικός, παρέσυρε στο θάνατο 1.523 από τους 2.223 επιβάτες του μετά τη σύγκρουση του Τιτανικού με ένα παγόβουνο στα ανοιχτά του Βόρειου Ατλαντικού.
Σήμερα ο Αυστραλός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της εταιρείας Blue Star Line, Clive Palmer, θέλει να δει τον Τιτανικό να σκίζει ξανά τα κύματα της θάλασσας το 2022, όταν το ακριβές αντίγραφο του πλοίου που έγινε συνώνυμο της λέξης “ναυάγιο” σαλπάρει.

Το Τιτανικός ΙΙ θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι έναν αιώνα και κάτι μετά την τραγωδία και εντυπωσιάζει καθώς είναι ίδιο με το θρυλικό υπερωκεάνιο και στην πιο μικρή του λεπτομέρεια.
Μόνες διαφορές ότι θα είναι 4 μέτρα μακρύτερο με συνολικό μήκος 270 μέτρων και ύψος 53 μέτρων.
Το κρουαζιερόπλοιo θα πραγματοποιήσει πρώτα ένα ταξίδι δύο εβδομάδων από το Ντουμπάι στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, σύμφωνα με το MSN.
Στο τραγικό ναυάγιο του 1912 περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κάτι περισσότερο από τα δύο τρίτα όσων ήταν στο πλοίο.
Το Titanic II έχει καθυστερήσει το παρθενικό του ταξίδι που υποτίθεται θα γινόταν το 2018 λόγω οικονομικών διαφωνιών αναφέρει το BBC.
Ωστόσο πλέον οι εργασίες συνεχίζονται και το συνολικό κόστος αναμένεται να αγγίξει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια.